OBRATITE PAŽNJU, SAMO OVE POZE SU BEZBEDNE! Evo koliko je zapravo OPASNO imati seks tokom trudnoće!

Vodite računa.

Trudnica Trudnoća Ultrazvuk
Foto: Shutterstock

Prirodno je da imate pitanja kada ste trudni i da vas mnogo toga zbunjuje, pogotovo kada je u pitanju seks i bezbednost bebe. Ipak želja u ovom periodu može da bude jaka, pa je dobro da znate ovo pre nego što se upustite u ovo.

 

Trudnice koje žele da imaju seks često traže odgovore na pitanja o tome da li je seks u trudnoći bezbedan i kada. Ima li uopšte razloga za brigu i šta bi sve trebalo da znate o tome?

Seks tokom trudnoće je potpuno bezbedan, ukoliko vas lekar nije upozorio da se suzdržavate. On će vam reći ukoliko ima nekih problema ili komplikacija zbog kojih ne biste trebali da imate seks. Pogledajte OVDE trikove čuvenog psihologa koji vam mogu spasiti brak.

Nećete povrediti bebu, a orgazmi neće dovesti do toga da dobijete trudove i rizikujete prevremeni porođaj ili pobačaj. Beba je zaštićena opnom i snažnim mišićima materice. Mali deo sluzi zatvara vaš cerviks i štiti vas od infekcija. Penis ne ide dalje od vagine i ne može da dođe do bebe. U kasnijoj trudnoći, seks i orgazam može da uzrokuje kontrakcije materice. One mogu da budu neprijatne što je potpuno normalno. Ukoliko se dese, samo se opustite ili lezite dok se ne smire.

Trudnica stomak
Foto: Shutterstock

Veoma je važno da u toku predigre ako ste u drugom stanju ne osećate pritisak. Neki parovi su veoma uzbuđeni pred samo rođenje deteta, dok se neki ne usuđuju da imaju seks dok se dete ne rodi. Potpuno je normalno da vam se seksualna želja menja. Pogledajte OVDE kako da provalite da li vas muškarac vara.

Postoje neki položaji u kojima vam neće smetati trudnički stomak:

- žena leži na leđima na krevetu s nogama na podu, a muškarac kleči ispred nje
- žena leži na leđima, a muškarac svoju težinu podupire rukama
- žena kleči ispred kreveta, rukama i gornjim delom tela naslanja se na krevet, a muškarac kleči iza nje.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi