NOVI JEZIVI TREND U SEKSU Muškarci misle da imaju pravo na OVO, a u stvari to je ZLOSTAVLJANJE ŽENA!

Užasno!

Seks, penis, mali penis, loš seks, odnosi
Foto: Shutterstock, ilustracija

Među stvarima koje se smatraju trendovima u seksu se posebno izdvaja jedna uznemirujuća pojava. Naziva je se "stealthing", a ukratko označava skidanje kondoma tokom seksualnog odnosa bez pristanka partnera na to. Pogledajte OVDE koji znak otkriva muškarca otkriva da li je neveran.

 

Tom pojavom nedavno se pozabavila studija koju je sprovela Aleksandra Brodski za "Columbia Journal of Gender and Law", a u sklopu studije obavila je intervjue sa ljudima koji su to doživeli, ali i istražila skrivene kutke interneta u kojima muškarce podstiču datokom seksa bez znanja partnerke skinu kondom, piše "Huffington Post". Pogledajte OVDE kako hrana utiče na vas seksualni život.

Brodski je pojasnila da je sa studijom krenula kad je shvatila da se nekoliko njenih prijateljica bori sa "raznim oblicima zlostavljanja od strane svojih seksualnih partnera".

Sve one osećale su se povređeno nakon što su doživele "stealthing", ali nisu znale mogu li uopšte da prijave takvo ponašanje i smatra li se ono oblikom silovanja. Jedna žrtva iz studije rekla je da se oseća kao da je "stealthing" susedni oblik silovanja.

Pravo na širenje svog semena

Zanimljivo je to što je ranije ove godine muškarac iz Švajcarske osuđen za silovanje nakon što je usred seksualnog odnosa skinuo kondom bez pristanka partnerke. Jedna doktorka sa univerziteta u Kentu objasnila je da ova vrsta ponašanja krši "pristanak" na seks, odnosno ako je neko pristao na seks sa kondomom to ne znači da je pristao i na seks bez kondoma.

seks, par, strast, orgazam, muvanje, ljubav
Foto: Shutterstock

Ono što je posebno uznemirujuće je činjenica da se o "stealthingu" naširoko priča po internetu, a Brodski je našla konverzacije u kojima muškarci podstiču jedni druge da skinu kondom usred seksa. Pogledajte OVDE kako izgleda poza 77 o kojoj svi bruje.

Prema njenoj studiji, postoje muškarci koji misle da imaju pravo na "širenje svog semena", a "stealthing" vide kao oblik obeležavanja teritorija. Na internetu se čak dele saveti kako neprimetno da skinu kondom, a ti muškarci misle da muškarci kao nadmoćniji pol imaju pravo da rade šta žele tokom seksa.

 

Brodski je objasnila da želi svojom studijom ljudima da da do znanja da mogu da potraže pomoć ako im se ovo dogodi.

- Moj je cilj da omogućim dijalog i pružim ljudima mogućnost da progovore o iskustvu koje se češće tretira kao loš seks nego kao oblik nasilja - rekla je Brodski.

Seks, strast, par, vođenje ljubavi, predigra
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi