OVO MORATE DA ZNATE! Upoznala si muškarca koji ti se sviđa? Njegov glas otkriva da li se i ti njemu dopadaš!

Iznenađujuće!

Ljubav, flert
Foto: Profimedia.rs

Kad razgovaramo s nekim ko nam se sviđa, glas nam se menja. Obrati pažnju na to razgovara li s tobom možda dubljim glasom? Da muškarac flertuje otkriti možeš i po drugim znakovima, ali glas ga sigurno odaje.

Duboki glas signalizuje zainteresovanost.

Možda se na prvi pogled čini iznenađujućim da i žene imaju dublji glas kad je nasuprot njih atraktivan muškarac. Međutim, istraživanja pokazuju da dublji glas asocira na intimnost te da „spuštanje glasa“ nesvesno pokazuje seksualno zanimanje. Osim toga, duboki glas povezuje se s poverenjem i kompetencijom – a oboje je poželjno (i muškarcima i ženama).

Iznenađujuće: ne igra jedino vlastiti interes važnu ulogu. Za istraživanje su postavili klasičnu situaciju „brzih spojeva“. Nakon svakog spajanja parova pitali su sudionike žele li opet videti tu drugu osobu. Dok su žene govorile dubljim glasom jedino s flert-partnerom, odnosno s onima kojima su na dejtu dale prolaznu ocenu odnosno „da“, muškarci su proizvodili dublje tonove i u razgovoru sa ženama za koje su rekli „ne“, ali su dobile "da" od većine drugih muškaraca.

Dakle, za sledeći spoj nam ne preostaje ništa drugo nego stara dobra taktika: otvoriti oči i napeti uši te sakupljati indicije – a ako sumnjamo, trebamo poslušati svoj osećaj. To je još uvek pouzdanije od pravog tona glasa.

Par, muvanje, flert, veza, ljubav, romansa, seks, strast
Foto: Shutterstock, ilustracija

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi