NE ŽELITE DA SE ZARAZITE Preživeo korona virus i opisao sve faze: Evo kada vas testiraju, a ovako izgledaju svi simptomi do detalja

Ovako to izgleda

Leon Čejs
Leon Čejs, Foto: Facebook

Leon Čejs, montažer iz Njujorka opisao je na društvenim mrežama simptome korona virusa koji mu je dijagnostikovan 17. marta.

Leon ima 47 godina, dobrog je zdravlja i bez ikakvih hroničnih bolesti, te su prognoze lekara veoma optimistične, a evo kako se zarazio korona virusom i kakve je simptome osetio.

- Čvrsto verujem da sam virusu bio izložen trećeg marta. Saznao sam da je razvodnik u pozorištu na Brodveju pozitivan na virus, a ja sam tih dana išao u pozorište. Zbog mogućeg direktnog kontakta, uz činjenicu da sam imao simptome a test na grip je bio negativan, uputili su me na test za Covid-19. Tako procedura testiranja ide u Njujorku. Uglavnom, trećeg marta išao sam u pozorište a oko nedelju dana kasnije pojavili su se simptomi. Zvaničnu potvrdu korona virusa dobio sam 17. marta.

Korona virus je kao najgori grip, tako bih ga opisao. Intenzivna groznica zbog koje vam zubi nekontrolisano cvokoću. Imao sam neverovatnu sreću da mi temperatura nije skakala preko 38,8 ali i pored toga, osećao sam se kao da gorim. Strašna slabost zbog koje mi je bilo teško i da se pridignem takođe mi je bila veliki problem. Par dana kasnije, krenuo je uporan suv kašalj. Opet ponavljam, imao sam mnogo sreće jer nisam imao bolove u grudima niti probleme sa disanjem. Da sam ih imao, bio bih hospitalizovan.

 

Nemam nikakav apetit, a inače dosta jedem. Tek u poslednjih par dana uspevam da nateram sebe da stavim nešto u usta i gadno mi je sve što pojedem. Jedem veoma malo i na silu.

Uspeo sam da simptome koliko-toliko držim pod kontrolom lekovima za prehladu, ali najgore mi je što nemam snage ni za šta osim da ležim i kašljem.

Ja sam lakši slučaj i imam mnogo sreće što nije bilo nikakvih komplikacija. Lekari veruju da ću naredne nedelje biti bez ikakvih simptoma. Ali verujte mi, ovaj virus je jako gadan. Ne želite da se zarazite. Velike su šanse da ga većina vas nosi a da nema neke teže simptome. Zato ostajte kod kuća da ga ne širite dalje - ja sam ga imao nedelju dana pre nego što sam osetio prve simptome - zaključuje on.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi