"NISI TI DOVOLJNO DOBRA ZA MOG SINA!" Srpkinje otvorile dušu i konačno priznale kako su ih svekrve mučile! Nećete verovati šta čujete!

Koliko god da je brak divan sa sobom može doneti određene probleme, posebno ako nemate dobar odnos sa svekrvom.

mama, sin, mamin sin
Foto: Shutterstock, ilustracija

Čak da se dobro slažete, priznaćete da je ova veza specifična i definitivno ne liči ni na jednu drugu. U nekom trenutku ćete najverovatnije potražiti od supruga pomoć jer, ipak on najbolje poznaje svoju majku, ali i vas.

 

Zašto svekrve ne vole snaje?

Iako se romantične veze veoma razlikuju od porodičnih, odnosno krvnih, biohemija i neuronski signali koji vezuju novorođenče i roditelja su isti oni koji se koriste sa povezivanjem sa partnerom.

Tako se roditelj i dete se u mnogim slučajevima ponašaju kao ljubavnici. Majka i beba se razumeju međusobnim pogledom, a ova rana intimnost ostavlja nasleđe koje utiče na svaku sledeću intimnu vezanost, uključujući i brak.

"RAŠIRILA JE RUKE, POGLEDALA ME I REKLA DA SAM PREDIVNA!" Baka zbog bolesti nije bila na venčanju svoje unuke, a ono što je mlada učinila slama srce!

mama, sin, mamin sin
Foto: Shutterstock, ilustracija

Roditelj može biti ljubazan prema partnerki svog sina, ali je ta ljubav retko bezuslovna. Upečatljiva i stalna procena roditelja supružnika sina ili ćerke, u kombinaciji sa ranjivošću (kako će brak mog deteta uticati na naš odnos?) je osnova drevnog sukoba, pa tako osoba koja želi da bude lojalan supružnik i lojalan sin ili ćerka često može biti u dilemi koja je mnoge brakove i razorila.

"AKO STE MISLILI DA ĆU DA VAM BUDEM SLUGA, PREVARILI STE SE!" Majci prekipelo pa sastavila cenovnik! Ovoliko traži za čišćenje kuće – NA DAN!

Iskustva sa Balkana

Ovo još više važi ako uzmemo u obzir područje Balkana gde je još uvek izražen patrijarhat i majkama sinova "nijedna nije dovoljna dobra za snaju".

"Meni je moja uzela sve poklone i novac sa svadbe što je dala muževljeva familija i dala drugom sinu snahi jer su oni poslušni, rade sve što mama kaže. Moj muž je morao da se ispoveda majci da sam nevina ušla u brak jer po njenom samo kurve rađaju žensku decu. Morao je jer ga je izluđivala time. Moja deca, pošto su ženska za nju ne postoje. Hvala Bogu muž mi je normalan čovek, primoran je da se stalno svađa sa njom", ističe Jadranka u svojoj ispovesti.

"VERENIK ME OSTAVIO DVA DANA NAKON PROSIDBE ZBOG FEJSBUKA!" Tužna ispovest devojke: Kada je video šta tamo pišem, odmah ME OSTAVIO!

žena, tuga, raskid
Foto: Shutterstock, ilustracija

Drugi komentator je zaključio da se žene međusobno jako mrze, te da među svekrvama i snajama nema ljubavi niti će je ikada biti.

"Svašta mi je radila, ali bezuspešno. Danas, trideset godina posle našeg venčanja i dalje mašta da joj se sin razvede od mene. Ali uzalud joj, kaže ne može da gleda kako ja trčkam i ulizujem se njenom sinu. Ne može da podnese što smo mu ja i deca na prvom mestu, a ne ona. Drage moje, volite svoje muževe, ne obraćajte pažnju na te oštrokondže jer se niste udale za njih. Srećna sam, volim i voljena sam, a ona je ta koja pije bromazepame zbog svoje lude glave", savet je još jedne čitateljke "Telegrafa".

 

Druga se pak, pronašla i prisetila odnosa svoje majke sa svekrvom.

"Kad smo bile male sestra i ja, lupala je sekirom vrata da nas ubije, pa nas je majka zagrlila, a otac na poslu i naiđe njena sestra i zaustavi je. Sećam se, tata donese paketiće, a ona nam ih uzme. Pa nismo imali kupatilo, a onda nije dala da se kupamo kod nje, nego smo se leti napolju kupale, a zimi korito. Isterala nas je iz kuće i to je najbolje što je uradila. Evo sad pliva u parama sama."

Međutim, ima i izuzetaka u kojima svekrve nisu "remeteći faktor", naprotiv.

ČITAV ŽIVOT BEŽALA JE SAMO OD JEDNE STVARI Ova baka ima 107 GODINA, a sada je otkrila tajnu svoje dugovečnosti! Dobro ćete se zapitati kada OVO pročitate!

Venčanje, mlada, venčanicca, svadba
Foto: Shutterstock, ilustracija

"Imala sam divnu svekrvu, a sada sam i sama svekrva i trudim se da budem čovek. Problem svekrva je što imaju sasvim pogrešnu sliku o svojim sinovima, gledaju samo vrline, a mene guraju pod tepih, a kad dođe snajka aršin je obrnut - mane se broje i ističu, a vrline naravno ne postoje jer, zaboga to je snaja, to je tuđe, nije moje, samo je moje najbolje. Moje iskustvo kaže da smo svi različiti i da treba u životu da budemo iskreni partneri koji se pomažu za dobrobit svih. O problemima koji naiđu treba pričati, a ne ogovarati i takmičiti se ko je jači i ucenjivati. Ja sam sa svojom svekrvom debatovala, a sada to radim i sa snajom jer ako ne kažeš šta misliš kako to druga strana da zna."

"IMALA SAM SAMO JEDNU MENSTRUACIJU U ŽIVOTU!" 2019. rekli su mi da imam redak kancer i da NIKADA neću imati dece! Nisam slušala lekare i desilo se ČUDO!

"Ovako znam na čemu sam, a i drugi znaju šta mislim, a ko ćuti taj nije iskren i samim tim snosi odgovornost", zaključila je još jedna komentatorka koja je, čini se, jedina imala pozitivno iskustvo sa svekrvom i danas sa snajom.

Ukoliko želite da podelite sa našom redakcijom neku vašu životnu priču, pišite nam na mejl zivotneprice@alo.rs

Iskrena ispovest drugarice: "Brutalno sam UDEBLJALA prijateljicu iz osvete! I upropastila joj venčanje..."

AUTOR: Miss7.24sata/M.M. DATUM I VREME: 18.07.2019. 09:26 - 18.07.2019. 15:33 Tražili smo od naših čitateljki da nam se jave ako žele podeliti neku bitnu životnu situaciju ili naprosto opisati neku zanimljivu priču koja im se nedavno dogodila.

 

BONUS VIDEO:

Modni saveti Suzane Perić

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Zoran
  17/09/2019 - 10:05
  Ima toga i danas. Kada sam pitao prijateljicu sto je otisla od muza sa malim detetom rekla je da je svekrva tukla a kada se pozalila suprugu rekao je da zna ali sta ce majka mu je. Da ne poverujes.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi