NE IGRAJTE SE, KAZNE SU PAPRENE Ako vas uhvate i vide da nemate zimske gume, ovaj put, narodski rečeno: Nagrabusili ste!

Pazite šta radite!

 

Zimske gume
Zimske gume, Foto: shutterstock

 

* Zimske gume su zakonska obaveza već duži niz godina

* Kako se približava 1. novembar, datum predviđen za zamenu guma, veliki broj vozača pokušava da nađe način kako da odloži ovu obavezu bar na neko vreme

* To nije preporučljivo, jer su kazne za one koji ne poštuju zakon veoma visoke i kreću se u rasponu od 6.000 do 20.000 za fizička lica i od 100.000 do 800.000 za pravna lica

Osim što se materijalno ne isplati, gore od toga je što se u pitanje dovodi bezbednost, kako vozača koji voze na neadekvatnim gumama, tako i drugih učesnika u saobraćaju.

Postavili ovo pitanje Amerikancima na ulici, od njihovih odgovora se krste i levom i desnom rukom!

AUTOR: Tanjug; D.K. DATUM I VREME: 24.09.2019. 17:15 Šou! Električni automobil, Foto: screenshoot/Youtube Više od 40 odsto Amerikanaca misli da je električnim automobilima potreban benzin da bi se kretala, navodi se u istraživanju koje je nedavno objavio američki proizvođač automobila "Ford".

Naime, najmanje svaka četvrta saobraćajna nesreća, sa lakšim ili težim povredama, tokom jeseni i zime, prouzrokovana je klizavim i zaleđenim putevima. Kao uzrok navodi se i neadekvatna zimska oprema.

SNIMLJEN PAR U KOLIMA, BAŠ SU HRABRI! Na autoputu vozili 100 na sat i radili nezamislivo! Čovek ih snimao i nije mogao da veruje! (VIDEO)

Testovi su pokazali da je put kočenja automobila sa šarom dubine 3 mm oko 10 metara duži nego kada su na vozilu nove gume sa šarom dubine oko 8 mm. Vožnja na letnjim gumama je u hladnim uslovima veoma rizična, jer će trag kočenja biti duplo duži nego na zimskim.

Ove informacije dobar su razlog za kupovinu novih zimskih guma, a evo saveta kako da se napravi kvalitetan izbor.

Preporuka stručnjaka kompanije Continental je da se, zarad veće bezbednosti, zimske gume montiraju na sva četiri točka, što će omogućiti maksimalnu upravljivost i umanjiti rizik proklizavanja, kako na prednjoj tako i na zadnjoj osovini.

RUSKI RULET NA MAGISTRALNOM PUTU Vozač izvodio vratolomije u najoštrijoj krivini, a onda je usledila borba za goli život! (VIDEO)

Ono što karakteriše većinu zimskih guma je da imaju jedinstvene performanse koje smanjuju rizik od snega, leda i niskih temperature na putu, a ujedno omogućavaju vozaču bolju kontrolu za volanom.

Prodavci automobila mogu da skinu 200 hiljada kilometara kao od šale! Jednostavan trik će vam otkriti da li je kilometraža korigovana!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 14.09.2019. 10:30 - 14.09.2019. 12:04 Veoma lak trik! Auto, kupovina, kola, kredit, Foto: Shutterstock Najveći problem kod svih onih koji kupuju polovan automobil je taj što prodavci veoma lako koriguju pređenu kilometražu. AUTOR: Alo/BBC/V.M. DATUM I VREME: 21.08.2019. 21:44 Jeziva scena!

Međutim, nisu ni sve zimske gume iste. Tri stavke prave bitnu razliku, a to su ekonomičnost, bezbednost i buka koju proizvode. Na kupovinu kvalitetnijih zimskih, odnosno premijum guma, može se gledati kao na dobru investiciju, kažu iz kompanije Continental.

Osim što će priuštiti bezbednu vožnju koja nema cenu, ove gume će uštedeti potrošnju na duže staze, a zahvajujući boljem sastavu gazećeg sloja, duže će zadržati svoje performanse.

Zimske gume
Zimske gume, Foto: shutterstock

KOMPANIJA OBJAVILA LOŠE VESTI Fijat obustavlja proizvodnju!

Zvuk koji se stvara prilikom kotrljanja biće znatno tiši nego u jeftinijim varijantama. Nove tehnologije razvile su modele koji spoljašnju buku smanjuju čak do 9 dB. Unutrašnja buka zavisi dalje od vrste vozila, brzine i puta po kome se kreće.

Slavlje za sve vozače! Nema više motanja volana, dosadnog menjanja brzina i trapavog parkiranja! (VIDEO)

Odlična stvar! Jandeks, Foto: Youtube/Printscreen * Projekat automobila sa auto-pilotom napreduje velikom brzinom * Oko 100 vozila na ulicama se očekuje do kraja godine * U pitanju je vozilo budućnosti koje može spasiti mnogo života Projekat automobila sa auto-pilotom, koji je predstavila ruska međunarodna korporacija „Jandeks", napreduje velikom brzinom.

All season, odnosno gume predviđene za sva godišnja doba gube bitku u ovom takmičenju jer će se zbog velikog raspona temperatura, od letnjih 40 do zimskog minusa, mnogo brže pohabati i izgubiti svoje performanse.

OD 1. JANUARA KAZNA JE 4.000 DINARA! Ovo je nova nevolja koja će zadesiti vozače! Loše im se piše!

Takođe, ni po kvalitetu ne mogu da pariraju premijum zimskim gumama. Na samom kraju nalaze se jeftinije, odnosno budžet gume, koje osim što će trenutno biti novčana ušteda, na duže staze se verovatno neće isplatiti.

UMALO TRAGEDIJA NA AUTOPUTU! Za dlaku izbegnuto NAJGORE! Osmogodišnji dečak vozio 140 KM NA SAT! Ono što je rekao policiji, ZAPREPASTILO je sve!

Zimska oprfema Lanci za točkove zimske gume
Foto: Shutterstock

Znatno brže će se pohabati i izgubiti svojstvo i fleksibilnost. S druge strane, veća je verovatnoća da neće biti dovoljno pouzdane ako se automobil nađe na nekoj jačoj zimi, kada je temperatura u velikom minusu, a putevi zaleđeni.

IZ PRVE, U RIKVERC! Neverovatno parkiranje u centru Beograda, ogroman kamion uterao između betonskih stubova U MILIMETAR! (VIDEO)

Zaključak je sledeći – ako već postoji mogućnost da se izdvoji budžet za premijum zimske gume, ono što se dobija su odlične performanse na snegu za veliki užitak tokom vožnje, precizno upravljanja vozilom uz izuzetno mali otpor kotrljanja, koje smanjuje potrošnju goriva i performanse kočnica za maksimalnu bezbednost, a to je na samom kraju neprocenjivo.

BONUS VIDEO: Sudar na uglu Bulevara kralja Aleksandre i Kumanovaske ulice - obustavljen saobraćaj

 

Povezane vesti

 • Korisnik: B
  15/10/2019 - 21:18
  Nagrabusili smo..Strašno
 • Korisnik: Kalesu
  15/10/2019 - 08:22
  Sve ovo važi pod zimskim uslovima vožnje (sneg, led...). Ako je lepo i suvo, ni u januaru vam neće moći ništa s letnjim gumama. Poenta je u bezbednosti, ne kažnjavanju.
 • Korisnik: sasa
  15/10/2019 - 05:59
  a leti sto voze sa zimskim gumama to je bezbedni i nema kazni,nakaradno sve ko d nas
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi