ZA SREĆU I PROSPERITET Ovako pripremite svoj dom za Novu godinu i život će vam se preokrenuti na bolje

Potrebno je samo malo truda.

Nova godina
Foto: Shutterstock

Polako se bliži Nova godina, period koji uvek predstavlja novu nadu za ostvarenje naših želja i ciljeva, ali i u kom odlučujemo da ćemo u Novoj godini "okrenuti drugi list". Da bi to postigi prvo treba da se oslobodimo svega starog, dešavanja i razmišljanja koja su nas sputavala. Samo ćemo tako biti spremni da prigrlimo novo. 

Možda nikada ne biste pretpostavili, ali ono što ima veliku ulogu u oslobađanju od nataložene loše energije je detaljno čišćenje prostora u kom živimo. To uključuje sve, od ribanja frižidera do bacanja nepotrebnih stvari iz ormara.

Najbolje je da to uradite pre samog dočeka, odnosno da krajnji rok bude 1. januar. 

Nova godina
Foto: Shutterstock

Ostavite sve staro iza sebe, a u Novu godinu uplovite u punom sjaju. Ovo su neke od osnovnih stvari koje treba da uradite kako bi nova, pozitivna energija ušla u vaš dom, a samim tim privukla i pozitivna dešavanja:

Temeljno oribajte kupatilo i kuhinju. Prljavi veš operite, a čist stavite na svoje mesto u garderoberu. Stavite čistu posteljinu na sve krevete u novogodišnjoj noći i čiste peškire u kupatilu i kuhinji. Ako ste u mogućnosti, novi peškiri su još bolji izbor. Izbacite nepotrebnu, ustajalu i hranu sa isteklim rokom iz frižidera, a potom ga očistite. 

Nova godina
Foto: Shutterstock

Kuća vam je pretrpana ukrasima, raznom dekoracijom, blokčićima i olovkama? Sklonite sve što mislite da je višak i ostavite prostora da energija "diše", a od izuzetne važnosti je i da promenite poziciju dotadašnje dekoracije, makar ukrasnu sveću, ili ram sa slikom pomerili samo za par centimetra.  Takođe, skupite svo smeće iz kuće i bacite. 

Jednostavno se oslobodite svega što je nepotrebno, a samim tim i loše energije koju bačeni predmeti nose sa sobom.

Nova godina
Foto: Shutterstock

Proverite da li je dvorište očišćeno, kupite novi otirač za ulazna vrata ili operite stari. Operite svoj automobil, a unutrašnjost takođe sredite. Ako imate kućnog ljubimca, okupajte ga, ošišajte i raspremite prostor u kom spava ili provodi najviše vremena. 

Kada ste sve to završili, postarajte se da vaša trpeza za "najluđu noć" izgleda bogato, pripremite je sa ljubavlju, a obratite pažnju i na dekoraciju. 

Neka sve bude čisto, mirišljavo i sveže, a godina koju ste tako dočekali doneće vam sreću i prosperitet.

Nova godina, pokloni, poklon, iznenađenje, jelka
Foto: Shutterstock

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi