NAJNOVIJA VEST IZ VAŠINGTONA! Amerika usvojila rezoluciju protiv Srbije!

Predstavnički dom američkog Kongresa prvi put je jednoglasno usvojio rezoluciju o ubistvu braće Bitići, trojice američkih državljanina sa Kosova, u kojoj se, kako tvrdi prištinska Gazeta Ekspres, navodi da su ta ubistva podržana od strane države.

Američki senat
Američki senat, Foto: screenshoot/Youtube

Time se, kako se navodi, otvara put za to da oba doma Kongresa usvoje rezoluciju.

U rezoluciji se, pored ostalog, kako prenosi Gazeta Ekspres, ističe da bi "napredak u rešavanju ovog slučaja, ili nedostatak, trebalo da ostane značajan faktor koji određuje dalji razvoj odnosa između SAD i Republike Srbije".

U kancelariji Lija Zeldina, podnosioca inicijative za usvajanje tog dokumenta, dokument je najavljen još pre nekoliko nedelja.

U dokumentu koji je ranije ponovo usvojio Odbor Predstavničkog doma za spoljne poslove navodi se da od napretka u rešavanju ubistva američkih državljana Ilija, Agrona i Mehmeta Bitićija treba da zavisi razvitak odnosa SAD i Srbije.

Eliot Engel
Eliot Engel, Foto: screenshoot/Twitter

„Neprihvatljivo je da nijedna osoba nikada nije proglašena krivom za ubistvo braće Bitići ili bilo kojih drugih zločina povezanih s njihovom smrću i da se niko ne suočava sa optužbama za te zločine”, navodi se u rezoluciji, između ostalog.

U rezoluciji se dodaje da bi rešenje tog ubistva Srbija trebalo da postavi kao prioritet. „Vlada Srbije i njena relevantna ministarstva i kancelarije, uključujući Tužilaštvo za ratne zločine Srbije, trebalo bi da postave kao prioritet istragu i krivično gonjenje zvaničnika za koje se veruje da su odgovorni za te smrti”, navodi se u tekstu.

Navodi se i da nekadašnji komandant Žandarmerije Goran Radosavljević Guri, čija je jedinica kontrolisala oblast u kojoj su pronađena tela braće Bitići, radi kao konsultant jedne firme u Beogradu i da je visoko pozicionirani član vladajuće Srpske napredne stranke.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

Posle ponovnog usvajanja rezolucije u Odboru za spoljne poslove, porodica braće Bitići zahvalila se na angažmanu američkom kongresmenu Eliotu Engelu i predstavniku Liju Zeldinu na podršci u njihovom pokušaju da ostvare pravdu.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Za SRBIJU
  23/10/2019 - 14:06
  Srbiji treba BALKAN - ne Amerika
 • Korisnik: Mungos
  23/10/2019 - 12:13
  Amerika, ozbiljna država, bavi se šiptarskim teroristima? Valjda je njihovo načelo da nikada ne pregovaraju sa teroristima kamo li da kongres razglaba o teroristima???
 • Korisnik: Žika
  23/10/2019 - 12:10
  Šta su tražili u unuformama UQK po treći put. Oni su bili vojnici UQK-a. Plaćenici i špijuni. Ne vidim tu ništa sporno. Kažu usvojio kongres. Koji kongres. Kongres genovidne tvorevine. Dosta više genocidni stvorovi. SI
 • Korisnik: vukasin
  23/10/2019 - 11:58
  srbijo podnosi tuzbi protiv zlikovaca.
 • Korisnik: Kondor
  23/10/2019 - 11:12
  Vreme je da vlada donese odluku da se kompletna ambasada amerike protera iz Srbije i da se vise ne vracaju,nikako mi nije jasno zasto se to vec nije uradilo !!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi