A SAD ŽELE POZITIVNU ATMOSFERU! Palmer: O priznanju kosovske nezavisnosti će se raspravljati za pregovaračkim stolom

Pitanje kosovske nezavisnosti za SAD ne postoji, izjavio je pomoćnik državog sekretara i specijalni američki izaslanik za Balkan, Metju Palmer.

Metju Palmer
Metju Palmer, Foto: Tanjug

Priznanje kosovske nezavisnosti, dodao je, nije probem koji se brzo i lako rešava, te da to nije pitanje za medije.

Palmer, koji je prethodno u Skoplju i Prištini rekao da Srbija neće biti primljena u članstvo EU dok ne prizna kosovsku nezavisnost, rekao je u emisiji "Pravi ugao" RTV-a, da je priznanje kosovske nezavisnosti tema o kojoj će se raspravljati za pregovaračkim stolom.

Tvrdi da je tokom boravka u Prištini prethodnog dana bio jasan kada je rekao da je ukidanje taksi na robu iz Srbije put ka normalizaciji i dijalogu.

"Do rešenja se može doći ukoliko obe strane približe stavove i mi nećemo nikome nametati to rešenje", rekao je Palmer.

Smatra i da Srbija treba da prestane sa aktivnostima koje sprovodi radi delegitimizacije kosovske nezavisnosti, zbog čega su takse i uvedene.

Metju Palmer
Metju Palmer, Foto: Tanjug/Zoran Žestić 5.4.18.

Inače, Priština je takse na proizvode iz centralne Srbije i BiH uvela novembra prošle godine, a nakon propalog pokušaja da se priključi članstvu u Interpolu.

Palmer je rekao da SAD žele da Srbija i Kosovo normalizuju odnose i tako otvore put ka zajedničkom cilju a to je članstvo u Evropskoj uniji.

MIHOLJSKO LETO TRAJE DUŽE NEGO ŠTO JE PLANIRANO! Posle udarnog talasa, košava se vraća! Pljuštaće kiša, ali će jedan dan biti pogodan za uživanje bez padavina!

Istakao je da za SAD ne postoji pitanje kosovske državnosti i nezavisnosti, koja je nepovratna već normalizacija odnosa do koje mora doći dijalogom i dogovorom.

"Cilj procesa i tog dijaloga nije forsiranje bilo koje strane radi normalizacije odnosa, već naprotiv podrška i jednoj i drugoj strani" rekao je.

DVA DANA JE PREŽIVELA NA ČAMCU KOJI JE OTIŠAO PREDALEKO! Ugravirala je svoje ime, a bez ovog sastojka ne bi preživela na pučini!

Dogovor koji unapređuje mir i stabilnost je višedimenzionalan i on podrazumeva bezbednosna, politička i neka druga pitanja, kao i problem ljudskih prava i građanskih sloboda i zaštitu kulturnog blaga, precizirao je Palmer.

SAD žele pozitivnu atmosferu, koje sad nema i do nje se može doći ukoliko Beograd prestane sa delelegitimizacijom kosovske državnosti i nezavisnosti.

Bonus video - Požar kod Starog dvora!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi