SVETSKO ČUDO PRIRODE U SRBIJI Nema turiste koji nije poželeo da vidi ovu kućicu jer im nije jasno kako se tu nalazi!

Hiljade kilometara pređu samo da bi videli jednu kućicu.

Kućica na Drini
Kućica na Drini, Foto: Foto: Rina

* Zahvaljujući Ireni Beker, kućica na Drini je postala svetski hit.

* Turistima iz Kine nije jasno kako u sred reke može da se napravi kućica.

* Kineski turisti ne dolaze samo leti, već tokom cele godine.

"BRIZNEM U PLAČ KAD GOD UĐEM U NJEGOVU SOBU" Majka malog Despota u velikom bolu skupila snagu i uradila nešto vredno divljenja!

Zbog kućice na Drini broj kineksih turista zadnjih pet godina se udvostručio. Nema te grupe turista sa istoka koja nije poželela da vidi, kako oni kažu, ovo srpsko čudo prirode.

“Ovo je fenomenalno, kućicu sam videla samo na slici i poželala sam da je posetim uživo. Pokrenula sam prijatelje i stigli smo u Srbiju, a prva destinacija bila nam je upravo Bajina Bašta”, kaže Lin iz Kine za RINU.

 Gostima iz daleke Kine uopšte nije jasno kako u sred reke, na kamenu može da se napravi kućica.

“Oduševljena sam kad vidim kako stoji, sve mislim da je pitanje trenutka kad će se srušiti, ali ona traje godinama i definitivno je stabilna”, rekla je Sami.

Kućica na Drini
Kućica na Drini, Foto: Foto: Rina

Kućica na Drini je od kolibe za odmor postala svetski hit, a svoju popularnost stekla je zahvaljujući mađarskom fotografu Ireni Beker, koja je učestvovajući na foto-safariju uhvatila odličan kadar, fenomenalno svetlo i najlepšu sliku sa Drine poslala u svet.

SRBI, DOBRO SE PAZITE! Ovo unosite svaki dan, u ogromnim količinama, a izaziva rak! Namirnice pod brojem jedan i tri su ubedljivo najgore!

“Irenina slika nastala je u oktobru 2011. godine, prvo je na svetskoj mreži Nacionalne geografije bila proglašena za sliku dana, a zatim i za fotografiju meseca avgusta”, rekao je Boriša Čolić iz NP Tara.

Od tog trenutka nastaje magija, fotografija kućice na Drini obišla je čitav svet i doživela popularnost neslućenih razmera, a Bajina Bašta postala atraktivna turistička destinacija.

Kućica na Drini
Kućica na Drini, Foto: Foto: Rina

“Autorksa prava za ovu fotografiju od Irene Beker otkupila je kompanija “Palm springs” iz Berklija, koja je odštampala prazničnu čestitku sa ovim motivom koja se na svetsko tržište distribuira u milionskim primercima. Tako je ova destinacija postala još atraktivnija”, kaže Boriša.

O kućici na Drini pisali su skoro svi svetski mediji, priču je napravio Dejli mejl, a reportažu je radila i kineska nacionalna televizija, tako da u Bajinu Baštu kineski turisti ne dolaze samo leti, već tokom cele godine, a pored nezaobilazne Drine ne preskaču da posete ni planinu Taru.

Bonus video

VUČIĆ ZA ALO RS! Odlazim sa čela stranke!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi