VELIKA GREŠKA TADAŠNJE UPRAVE Legendarni Ronaldo otvoreno otkrio kako su ga oterali iz Barselone

Za godinu dana u Barseloni je na 49 utakmica postigao 47 golova u svim takmičenjima.

Ronaldo
Ronaldo, Foto: AP

Luis Nazario del Lima Ronaldo je u sezoni 1996/1997. igrao za Barselonu. Za godinu dana je na 49 utakmica postigao 47 golova u svim takmičenjima i došao sa katalonskim gigantom do tri trofeja - Kup kralja, Superkup Španije i Kup pobednika kupova.

Ali posle samo godinu dana ta saradnja je prekinuta. Iako bi se svako „tukao” da takvog maestra sa loptom zadrži u svojim redovima, Barselona je odlučila da ne produži saradnju sa Brazilcem.

Ronaldo je dao intervju u kom je otkrio da njegova namera uopšte nije bila da napusti Barselonu, ali da tadašnja uprava nije cenila njegovu vrednost.

- Na kraju te sezone, 1997. potpisao sam novi ugovor sa Barselonom i potom otišao na reprezentativno okupljanje. Pet dana kasnije, pozvali su me iz kluba i rekli mi da ipak ne mogu da nastavim da igram po uslovima novog ugovora. Moja želja bila je da ostanem. Ako me klub nije poštovao i nije bio svestan koliko vredim, stvari nisu više u mojim rukama. Uopšte nisam razmišljao o ostanku, naprotiv, moja namera bila je da ostanem, ali nije bilo do mene - otkrio je Ronaldo.

Ronaldo je tog leta otišao u Inter za rekordni transfer, potom je postao i legenda Real Madrida i jedan od "Galaktikosa", osvojio je SP 2002, a ovaj intervju je dokaz da je Barselona napravila jednu od najvećih gluposti u svojoj istoriji.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Sport - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi