SLAVIMO SVETITELJKU KOJA JE PREVARILA MUŽA Grehe je okajala na teži način, a danas valja učiniti jedno!

Hrišćani danas obeležavaju dan svete prepodobne Teodore koja je uspela da okaje svoje grehe iako je prevarila muža.

Crkva
Crkva, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

* Teodora je bila svetiteljka koja je prevarila svog muža

* Grizla ju je savest, pa se zamonašila

* Hrišćanstvo propoveda i da bi na današnji dan muškarci trebalo da pronađu snage da svojim ženama oproste greh

Tedora je bila svetiteljka koja je živela u petom veku pre nove ere u Aleksandriji. Prevarila je svog muža, a na preljubu je nagovorila vračara.

Odmah posle prevare, Teodoru je počela da grize savest. Ošišala se do glave, obukla kao muškarac i zamonašila u manastiru Teodor.

Sveštenici u manastiru bili su zadivljeni njenim postom, trudom, bdenjem i poniznošću prema Hristu koje je pokazivala. Međutim, posle nekoliko godina oklevetala je jedna bludna devica tvrdeći da joj je na prevaru podmetnula svoje dete.

"OBRAĆAM SE SVIM AMERIKANCIMA" Nikad viđeni snimak,Tito progovorio na engleskom i poslao poruku koja je promenila Jugoslaviju! (VIDEO)

HOROR PRIČA IZ BUDVE Stevana (22) iz Čačka raskomadala ajkula od sedam metara! O tragediji nije izvestio nijedan crnogorski medij

Teodora se nije htela pravdati od ove klevete, smatrajući da je to božija kazna za preljubu koju je učinila. Prihvati greh na sebe, te bi izgnana iz manastira.

Crkva, pravoslavlje,
Foto: Alo!/Dejan Briza

Sedam godina je Teodora provela u pustinji negujući tuđe dete. Za to vreme je bila snažna, nije se htela pokloniti Satani i iskušenjima koje joj je nudio. Nije htela poslušati ni muža koji joj je nudio da se vrati kod njega, smatrajući prevaru delom đavola, a ne kao njenu volju.

Posle sedam godina, jedan manastirski iguman pozvao je Teodoru da se vrati, na šta je posle ubeđivanja pristala. Poživela je u manastiru još dve godine pre nego što se upokojila.

NJEGA SU UBILI 28. OKTOBRA 1992. GODINE Reči koje je izgovorio dva meseca pred smrt stigle su našu zemlju kao kletva, spomenuo granice i srpsku svetinju (FOTO)

DRVO U DONJOJ TREPČI DALO LOŠ ZNAK! Čeka nas neslućena zima, pred nama je nikad strašniji scenario!

Teodora je umrla 490. godine u Aleksandriji. Nekoliko leta kasnije proglašena je za sveticu zato što se smatra da je bila istinska pokajnica koja je junačkim trpljenjem devet godina, dve u manastiru i sedam u pustinji, okajavala samo jedan svoj greh, na koji ju je sam Satana nagonio.

Zbog "Miloša Velikog" ražnjevi prazni! Vlasnici kafana u neverici, oglas u novinama odao svu njihovu brigu

AUTOR: N.Marić DATUM I VREME: 24.09.2019. 07:00 Vruće pečenje odlazi u istoriju? Prasići i jagnjići, Foto: Alo!/Vladimir Marković Otvaranje auto-puta „Miloš Veliki", kako tvrde ugostitelji, upropastilo je višedecenijsko uspešno poslovanje kafana duž Ibarske magistrale, a slike prasića i jagnjića koji se obrću na ražnju ispred čuvenih lokala i miris roštilja duž puta Beograd-Ljig uskoro bi mogli da postanu samo lepa uspomena onih koji su ovim putem decenijama išli do Zlatibora i Jadranskog mora.

Hrišćanstvo propoveda i da bi na današnji dan muškarci trebalo da pronađu snage da svojim ženama oproste greh, kao što je to učinio Teodorin muž.

Bonus video

Poplava u Kraljice Marije

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi