DVOGLAVO TELE IZ 2011. NIJE POSLEDNJI SLUČAJ Na jugu Srbije osiromašeni uranijum i dalje seje zlo. Veterinar Milković pamti prizore koji zvanično ne postoje (FOTO)

Stradali i ljudi

 

NATO bombardovanje
NATO bombardovanje, Foto: foto EPA

Slučaj dvoglavog teleta u Bujanovcu od pre osam godina nije jedini na ovom području, jer su od tada zabeleženi i novi, pokazuju podaci ovdašnje Veterinarske stanice. Doktor Miodrag Milković, direktor ove ustanove, pojašnjava da se spojene glave teleta čuvaju u Veterinarskoj stanici, dok druge slučajeve dvoglavosti, veterinari nisu beležili fotografišući ih.

- Tele je rođeno carskim rezom 2011. godine. Posle bombardovanja bilo je još životinja sa teškim anomalijama, kao i u godinama koje su usledile posle registrovanja ovog slučaja. Najčešće anomalije su dvoglavost, više prednjih ili zadnjih nogu, otvorena kičmena moždina, povećana glava, otvorena trbušna duplja, poremećeno zubalo. Verujem da je sve te malformacije, odnosno stvaranja abnormalnih ćelija u genetskoj strukturi životinja, uzrokovao osiromašeni uranijum iz NATO bombi - smatra Milković.

"Razbežali se k'o zečevi, a hoće da ih ja branim! Bila bi IDIOTSKA GLUPOST da im pomognemo!"

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 06.08.2019. 09:17 Pre dva dana su se navršile 24 godine od početka hrvatske vojno-policijske akcije "Oluja" u kojoj je, prema podacima dokumentacionog centra "Veritas", poginulo i nestalo 1.853 Srba, a proterano najmanje 250.000 stanovnika negdašnje Republike Srpske Krajine.

On dodaje da su odmah nakon bombardovanja rađene analize o uticaju osiromašenog uranijuma, s obzirom na to da su na području Bujanovca ovakvom municijom gađana sela Bratoselce i Borovac, na teritoriji Preševa Relja, a kod Vranja brdo Pljačkovica.

Miodrag Milković
Miodrag Milković, Foto: Printscreen

Istraživanja je radio Institut Vinča u saradnji sa Veterinarskim fakultertom 2004. godine.

- U tom istraživanju mi smo radili samo uzorkovanje, tako da ne mogu da govorim o rezultatima. Međutim, oni nikada nisu javno objavljeni - ukazuje Milković.

Lokacije, NATO, osiromašeni uranijum
Lokacije, NATO, osiromašeni uranijum, Foto: Nato.int printscreen

Da je uranijum, sva je prilika, uticao ne samo na životinje, već i ovdašnje ljude pokazuju i rezultati Zavoda za javno zdravlje u Vranju.

GROZNICA TRESE SRBIJU Delimir zaradi 5.000 evra za kilogram! Raste čak i u sušnom periodu, a potrebno vam je samo jedno!

Broj novoobolelih od nekog oblika karcinoma na području Pčinjskog okruga kreće se na godišnjem nivou između 700 i 800 ljudi, na oko 240.000 stanovnika koliko ih ovde živi.

ŠOKANTNA ISPOVEST PROSTITUTKE IZ NOVOG SADA "Majka me izbacila sa 13 godina, počela sam da se k*rvam po ulici... Mušterije obave posao, pa otimaju pare nazad!"

Broj novoobolelih na godišnjem nivou se u odnosu na 2000. godinu značajno povećao. Tada se broj novoobolelih kretao između 340 i 350 osoba, a 2015. je dupliran.

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi