"IMAŠ ROK DO 22. OKTOBRA!" Opljačkali crkvu Svetog Georgija kod Valjeva, ali nisu znali šta je prota uradio! Ono što su odneli je svetinja!

Prota poručio da se oteto vrati

Crkva svetog Georigija
Crkva svetog Georigija, Foto: Facebook

Nepoznata osoba odnela je iz porte crkve posvećene Svetom velikomučeniku Georgiju u Oglađenovcu kod Valjeva drvenu građu namenjenu za izgradnju nadstrešnice nad Paunovom česmom u dvorištu ove bogomolje, a starešina crkve Grozdan Gajić na svom Fejsbuk profilu poručio je počiniocu, čiji snimak ima, da građu vrati do 22. oktobra.

Reč je, kako navodi protojerej, bagremovi ostrugani stubovi, pripremljeni za konstrukciju hladnjaka. 

- Sedma zapovest zapoveda da se crkvene stvari ne upotrebljavaju. Tuđe se ne uzima. Ako mu je trebalo drvo za ogrev, zašto se nije obratio Crkvenoj opštini Oglađenovac da pita. Ovo, uostalom, nije ogrevno drvo, već pripremljena građa. Počinilac ovoga greha neka se seti narodne izreke da se tuđe ne uzima, makar ti se za noge zaplitalo - podsetio je na svom Fejsbuk profilu prota Grozdan.

Radnici goreli živi!

AUTOR: Blic.rs/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 17.10.2019. 15:39 - 17.10.2019. 15:47 U fabrici u Lučanima opet je došlo do nesreće. Prema prvim informacijama povređeno je dvoje radnika.

Protojerej-stavrofor Gajić piše da krađu još nije prijavio policiji, smatra da za to neće biti potrebe jer očekuje da će drvna građa biti vraćena, a sramota onoga koji je odneo nešto što ne pripada crkvi sakrivena.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: maja
  18/10/2019 - 14:46
  Ja bih sve crkve porušila. Popovi i političari su najveći paraziti i zlotvori naroda.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi