NAJSTARIJA VALJEVKA OTKRIVA TAJNU DUGOG ŽIVOTA Radmila ima 102 godine, a dan ne počinje bez dve stvari! Iznenadićete se!

Radmila Zarić iz Valjeva ima pune 102 godine najstarija je žiteljka grada na Kolubari.

Penzioneri
Foto: Alo!/Vladimir Marković

A o njoj, brine 82-ogodišnja ćerka Olga. Baka Radmila, koja je poslednji put u bolnici bila pre pola veka, kaže da recept za dug život nema. Ali da voli život i da joj je mnogo pomoglo što se uvek puno družila, kao i da dan nije počinjala bez slanine i belog luka!

Uvek sam volela dobro da pojedem. Jedem sve, i slano i slatko, ali veći deo života svakog jutra sam jela beli luk i slaninu. Bez toga nisam mogla. Ne znam da li je beli luk doprineo mom dugom životu, ali sam ga obožavala. Međutim, u poslednje vreme mi smeta, pa ga izbegavam - ovako počinje priču najstarija žiteljka valjevskog kraja i dodaje:

- Sada mi jedino smeta što se već tri meseca slabo krećem. Da me noge slušaju, već bih uveliko išla po komšiluku i ispijala kafe - kaže ona ali i da je sve manje njenih živih prijateljica.

VAŽNA VEST ZA GRAĐANE! Evo ko će sve imati pravo na porodičnu penziju!

DANAS JE SVETI JAKOV I PRAŠTA SE JEDAN GREH! Ovaj dan je poseban za neudate žene! U ponoć treba da izvedu ritual koji će ih zaštiti od nesreće!

- Jedna od njih koja je je najduže poživela imala je 90 godina, ali odavno nije više medu nama. Ali to druženje i priča sa ljudima jesu ono što olakšava život. Sa svakim da razmeniš po koju reč, ali i da podeliš tugu i radost... To je najvažnije...

Starica, baka, baba, starački dom
Foto: Shutterstock

Nije birala posao

Radmila je u julu napunila 102 i zagazila u 103. godinu života. Priča da je celog života puno radila, posao nije birala, od kopanja njive do ručnog rada.

- Rođena sam u lajkovačkom selu Pridvorica i po ličnoj karti imam pune 102 godine, ali moguće je da imam i više, jer u to doba deca se često nisu upisivala na vreme. U mojoj familiji sam najdugovečnija, niko nije doživeo moje godine. Radila sam od malih nogu, prvo kod mojih roditelja, posle kad sam se udala, sa samo 17 godina. Nisam bežala ni od kopanja niti od bilo kog drugog težeg posla. Rad me je održavao u životu. Kasnije, kada sam ušla u neke starije godine, sve poslove oko kuće je preuzela moja ćerka Olga Tošić, a pomaže mi i druga ćerka Ružica Vidić, koja ima 80 godina - priča Radmila.

Zoran Marjanović izašao iz kuće i krenuo na suđenje veka! Jedan detalj je svima privukao pažnju!

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 05.11.2019. 08:34 Pred Višim sudom u Beogradu, u renoviranoj Palati pravde, danas počinje suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči.

Ova Valjevka, koja je skoro tri decenije udovica, kaže da pije samo dva leka, i to za pritisak i srce, a u bolnici je poslednji put ležala pre 50 godina, kada je operisala slepo crevo. Baka Radmila, pored dve ćerke, ima troje unučića i šestoro praunučića.

Bonus video

Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi