SAHRANJENI VLADIMIR I BORIS "Nisu se trkali, pogrešno su procenili da će prestići voz!"

Mladićima održano zajedničko opelo; prijatelj pokušao da objasni šta se desilo kobne noći

Boris Cap
Boris Cap, Foto: Privatna arhiva

 

Boris Cap (25) i Vladimir Olejar (17), mladići koji su poginuli u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu kod mesta Zmajevo, sahranjeni su danas u rodnoj Kucuri. Grko - katolički sveštenici držali su im zajedničko opelo u kapeli, a zbog neutešnih roditelja koji su pod sedativima na terenu je sve vreme dežurala ekipa Hitne pomoći.

Budući da je zbog pogibije nesrećnih mladića u opštini Vrbas danas proglašen dan žalosti, sahrani su prisustvovali brojni članovi porodica Cap i Olejar i njihovi rođaci, prijatelji i poznanici koji su u nepreglednoj, tihoj koloni na večni počinak prvo ispratili Vladimira koji je sahranjen na rusinskom, a zatim i Borisa koji je sahranjen na mađarskom groblju.

Borisovi prijatelji kažu da se "klupko" oko misteriozne pogibije dva mladića polako odmotava i ističu da alkohol sa tragedijom nije imao nikakve veze.

- Nažalost, sada smo se svi na sahrani okupili. I oni koji su ranije kobnog dana bili sa Borisom i Vladimirom i oni koji su te večeri sedeli sa njima u kafiću u Kisaču. Boris je popio jedan sok i nakon toga seo za volan i uputio se kući sa Vladimirom. Dakle, nisu bili pijani i pokušavali da se trkaju sa vozom već je jednostavno došlo do pogrešne procene u brzini i smatrali su da će uspeti pre voza da pređu prugu. Nažalost, nisu uspeli i zadesila nas je velika tragedija – priča za "Blic" prijatelj pokojnih mladića.

Podsetimo, Boris i Vladimir poginuli su u noći između subote i nedelje na pružnom prelazu nadomak Zmajeva u Opštini Vrbas kada su se vraćali iz Kisača u Kucuru.

Nesreća se dogodila na nekategorizovanom putu sa samo jednom saobraćajnom trakom na pružnom prelazu koji je obeležen saobraćajnim znakom, ali nema svetlosnu signalizaciju niti rampu.

Izvor blizak istrazi rekao je tada za "Blic" da su preliminarni rezultati istrage potkrepljeni izjavama svedoka ukazali na to da su se mladići kretali putem koji ide paralelno sa prugom i u jednom trenutku blago savija i vodi ka pružnom prelazu.

- Verovatno je vozač automobila pogrešno procenio brzinu voza i mislio je da će stići pre njega da pređe preko prelaza pa je dodao gas. Mašinovođa je navodno shvatio šta se dešava i upozoravao je vozača svetlosnim i zvučnim signalima u nadi da će se zaustaviti. Kada je shvatio da se automobil ne zaustavlja pokušao je da zakoči, ali na žalost nije uspeo da zaustavi teretnu kompoziciju sa 14 vagona - objasnio je naš sagovornik.

"Reno senik" kojim je upravljao Boris je od siline udarca odleteo desetak metara, a lekarske ekipe Hitne pomoći po dolasku na mesto udesa mogle su samo da konstatuju smrt nesrećnih mladića čija tela su prevetena na obdukciju u novosadski Institut za sudsku medicinu.

Povezane vesti

 • Korisnik: sas
  11/02/2020 - 22:15
  Saučešće porodici. Žao mi mladih života. Ali nema drugog objašnjenja osim toga.
 • Korisnik: bager
  11/02/2020 - 21:05
  Sramota je reci da se nisu trkali,,kad jesu i to sa vozom,,ko ce pre preko prolaza,,cudi me da nije na obdukcji izvrsena kontrola na narkotike ,,jer normalan covek pri sebi ne bi nikad pokusavao da prestigne voz a plus im masinovodja trubio da ih opomene
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi