JUČE JE NAZDRAVLJAO U SRBIJI Bojko Borisov ide kod Trampa, Bugari spremaju nož za naša leđa! I Putin će pobesneti!

Razlog posete bugarskog premijera Bojka Borisova Sjedinjenim Američkim Državama je potpisivanje ugovora o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj, smatra bugarski poslanik u Evropskom parlamentu Ivo Hristov.

Vučić, Cipras, Borisov, Dančila
Vučić, Cipras, Borisov, Dančila, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić 

 

Mislim da je premijer Borisov maštao o sasvim drugačijem sastanku, a ne da će on biti pozvan. Razlog zbog koga je on pozvan u Vašington je, naravno, potpisivanje ugovora o izgradnji ’Turskog toka‘ na teritoriji Bugarske. Naravno, nije reč o njegovom potpisu, ugovor je potpisan na nižem nivou, ali on je odgovoran za to“, rekao je Hristov za „Bugarsku slobodnu televiziju“.

 HITNO SAOPŠTENJE GASPROMA! Srbe čeka novo iznenađenje! Tiče se Turskog toka!

Prema mišljenju Hristova, spoljnu politiku Borisova karakteriše veština da dovodi u zabludu i SAD i Rusiju — „zavarava Ruse na račun toga kako dobro uspeva da obmane Amerikance, a obmanjuje Amerikance na račun toga kako uspeva da prevari Ruse“.

Borisov je u septembru izjavio da je prekid izgradnje „Južnog toka“ usledio zbog pritiska Sjedinjenih Američkih Država i Zapadne Evrope.

Bugarski premijer je 18. septembra prisustvovao ceremoniji potpisivanja sporazuma o izgradnji nastavka „Turskog toka“ u Bugarskoj.

Sastanak između američkog predsednika Donalda Trampa i premijera Bugarske Bojka Borisova biće održan u 22.00 časa po srednjoevropskom vremenu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi