OGLASIO SE STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST Dragišić: Državni organi moraju da učine sve da zaštite predsednika Vučića!

Stručnjak za bezbednost Zoran Dragišić kaže da se ugrožavanje bezbednosti predsednika države, ili drugih visokih zvaničnika, u svakoj stranoj zemlji smatra za najveću bezbednosnu pretnju i teško krivično delo, i da, ukoliko takve pretnje po predsednika Aleksandra Vučića postoje, državni organi moraju da učine sve da ga zaštite.

Dnevnik
Dnevnik, Foto: Screenshot

 

"To apsolutno nema veze s politkom. Ugrožavanje predsednika je krivično delo i za to mora da se odgovara pred zakonom", rekao je Dragišić povodom najavljenog okupljanja pristalica opozicije pred zgradom RTS pred večerašnje gostovanje predsednika Vučića na RTS.

 

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti Igor Bečić izrazio je zabrinutiost za Vučićevu bezbednost na osnovu "operativnih podataka, koji ukazuju da se na Vučića priprema napad ispred zgrade RTS-a".

"Državni organi moraju da učine sve da zašite predsednika Vučića. Informacije o tome treba proveriti. Ako su tačne, onda treba osigurati da predsednik bude apsolutno bezbedan, da gostuje u emisji i da potom bezbedno napusti zgradu RTS", rekao je Dragišić na TV Pink.

Ugrožavanje predsednika u svakoj zemlji se smatra za najveću bezbednosnu pretnju bez obzira da li je neko spreman da te pretnje sprovede ili da li za to ima kapaciteta, rekao je on.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić, Foto: Privatna arhiva

 

"Siguran sam da su ljudi koji se bave bezbednošću predsednika preduzeli mere i, ukoliko se neko bude drznuo da ga ugrozi, zna se procedura i kako se reaguje. To apsolutno nema veze s politkom. Ugrožavanje predsednika je krivično delo i za to mora da se odgovara pred zakonom", rekao je on.

 Vesić: Kraljica Marija jedna od najčasnijih ličnosti u srpskoj istoriji

Kako je rekao, svako ima pravo da iznese političke stavove na način koji ne izlazi iz okvira zakona.

"Izazivanje haosa i nasilja je nedopustivo i ne postoji politička agenda, niti politički program koji može to da opravda ili pruži alibi. Politička ubeđenja se iznose u skupštini ili na protestima", rekao je Dragišić i dodao da u Srbiji nije zabranjena sloboda govora, niti okupljanja, te da u tome nema pokrića za večerašnje okupljanje pred zgradom javnog servisa.

BONUS VIDEO: Oteta maloletna deca Slavice Burmazović vratila su se u Srbiju!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Dejan
  06/11/2019 - 09:13
  Sinoćno ponašanje Boška Obradovića je za najoštiju osudu jer je pretio predsedniku države.
 • Korisnik: sasa
  06/11/2019 - 07:33
  Sada su neki mangupi iz redova kriminalnog okruzenja Boska Obradovica, uleteli automobilom u obezbedjenje predsednika drzave Aleksandra Vucica, sta je sledece, kakvo krvoprolice da ocekujemo od rulje koju predvodi Bosko Obradovic????
 • Korisnik: as
  05/11/2019 - 22:41
  bezbednost Vucica je apsolutni prioritet i svakako da drzavni organi moraju uciniti sve da se zastit predsednik
 • Korisnik: Goran
  05/11/2019 - 21:19
  Svaki vid nasilja je nedopustiv.
 • Korisnik: AnaMarija
  05/11/2019 - 21:02
  Opozicija je svojim postupcima pokazala svoju bahatu politiku.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi