OD ZAGREBA DO BEOGRADA SVE GORI ZBOG NJEGOVIH REČI Hrvatski analitičar poimence prozvao srpske političare! Stvari koje je rekao su NEOPROSTIVE!

Davor Đenero je ničim izazvano pljunuo na Srbiju.

Davor Đenero
Davor Đenero, Foto: Printscreen

"Nema partnerstva sa Srbijom dok god njene političke elite ne priznaju nezavisnu Crnu Goru. Zato sve izjave srpskog predsednika Aleksandra Vučića da se smire tenzije nisu iskrene, dok god srpski ministri onako vređaju sve crnogorsko. Ova prepucavanja neće prestati već će biti sve učestalija u budućnosti", kaže u izjavi za Pobjedu hrvatski analitičar Davor Đenero.

Smatra da dok je ova srpska elita na vlasti nema boljitka u regionalnim odnosima.

DRAMA U BORČI! Novinarka upala u vodu, predsednik Vučić joj priskočio u pomoć!

 

„Dok god se u Srbiji ne dogodi nešto da se odustane od ove velikosrspke politike nema boljitka u regionalnim odnosima. Nacionalizam ključa ispod površine i ja ne verujem nijednoj poruci Vučića koji poziva na smirivanje tenzija kada je Crna Gora u pitanju. Prosto, ova politička elita u Srbiji ne priznaje crnogorsku nezavisnost i njenu suverenost i vi se možete pozivati na smirivanje tenzije koliko hoćete, ali tu nema uzajamnog poštovanja i poverenja“, kaže Đenero.

 

On ističe da je Srbija u zavadi sa svima u regionu.

„Vučić neće odustati od nacionalizma, radiće na pogoršanju odnosa sa svima u regionu i mislim da će odnosi Crne Gore i Srbije biti sve gori i gori. Biće tih prepucavanja u nedogled, jer ono što govore Dačić i Popović, Vučić stvarno misli“, zaključuje Đenero.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi