OVO NISMO SMELI DA ČUJEMO Profesor Vuletić u "Utisku nedelje" govorio šta se krije iza N1, Olja Bećković napravila skandal, vikala i pokušavala da ga prekine: Nemamo vremena!

Profesor sociologije Vladimir Vuletić gostovao je u "Utisku nedelje" kod voditeljke Olje Bećković, a tom prilikom bio je žestoko prekidan i ismevan dok je argumentovano objašnjavao šta se krije iza demonizacije RTS-a i pokušaja glorifikacije N1.

Utisak nedelje
Utisak nedelje, Foto: printscreen

Vuletić je usred emisije rekao ono što nije bilo poželjno, pa je voditeljka ubrzo počela da ga prekida pitanjima i upadicama kojima je trebalo stvoriti zbunjenost kod gledalaca.

- Demonizacija RTS-a i glorifikacija N1 su povezane. Navešću vam svoj primer gde sam u poslednjih mesec dana gledanja N1 naišao na tri poluistine koje plasiraju, a koje mogu da dokažem. Tražili su izjavu od mene jednom prilikom kada sam zbog ispita rekao da ne mogu da odgovorim. Oni su emitovali prilog u kome su istakli da sam na ispitu i da se očekuje da se javim. To stvara utisak kod gledaoca da sam izbegavao pitanja, iako sam rekao da neću moći da se javim. To je ta čuvena N1 objektivnost da stvori utisak uravnoteženog izveštavanja, ali tako da druga strana koja se pojavi ispadne smešna. To smo gledali na CNN hiljadu puta, ne poredim ih, ali sam se toga nagledao u slučaju Sadama Huseina - jasan je bio Vuletić.

Voditeljka Olja Bećković je sve vreme pokušavala da opravda N1 i zbuni gledaoce nepovezanim rečenicama, iako je Vuletić kao krivca za spor sa Telekomom Srbije jasno označio N1.

- N1 je kao svoju poslovnu odluku doneo rešenje da ne emituju kanale Telekoma Srbija - rekao je Vuletić.

Ubrzo je voditeljka pokušavala povišenim tonom da prekine Vuletića i relativizuje argumente koje je izneo protiv Junajted medije.

- Da li operater treba da omogući da se emituje N1? - upitala je voditeljka.

Vuletić je na to, podsetio malo voditeljku, šta bi trebalo da bude po zakonu, a nije ispoštovano.

- Na kablovskom operateru SBB, prvu poziciju treba da zauzima RTS 1, drugu RTS 2, treću RTS 3. - rekao je Vuletić, a potom ga je Olja Bećković prekinula vičući "Nemamo vremena" i dodajući da joj uopšte nije jasno zašto se oko poštovanja zakona, odnosno u ovom slučaju, pozicija kanala digla tolika drama.

- Glorifikacija N1 i demonizacija RTS-a meni govori da iza svega ovoga stoji nečiji poslovni interes - zaključio je Vuletić dok je još mogao da govori, dokje kamera prikazivala drugog gosta Slobodana Prvanovića kako mu se podsmeva.

I upravo je u "Utisku nedelje" demonstrirana ona "objektivnost" N1 i CNN-a o kojoj je Vuletić pričao, dovesti dve strane, ali drugu pokušati napraviti smešnom.

Detaljnije pogledajte na priloženom snimku:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Stanojko
  28/01/2020 - 09:21
  Olji je sutra zazvonio telefon...a sa druge strane 😡😡😡
 • Korisnik: slobodan
  27/01/2020 - 12:47
  Jao jao jao. Pink, telegraf, alo, i td nema nikakve razlike. Koje laži i neistine se objavljuju ili koje bitne stvari se ne objavljuju na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, kako se narod zamajava i kako nema objektivnog informisanja, ovo što Vuletić priča da nije dobro preneto na N! je stvarno smešno. To je mala beba , u odnosu na RTS i na sve obo što su iznela druga dva gosta. A Vuletić nije znao šta da odgovori Bećkovićki na postavljena pitanja, kad i sam zna koliko je RTS neobjektivna
 • Korisnik: milan
  27/01/2020 - 12:45
  N1, смеће од телевизије!!
  • S76 @milan
   27/01/2020 - 19:39
   Koja kultura,da ovako vredjaš.Verovatno nemaš ni razred škole,ni trunku kulture i osnovnog znanja
 • Korisnik: Dejan
  27/01/2020 - 12:01
  - Dok ima ovaca biće i vune - tako kažu. - Mislio sam da niko razuman više ne dolazi u emisiju ove "voditeljke".
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi