RASKRINKANA MANIPULACIJA OPOZICIJE! Oglasio se Studentski parlament Univerziteta: Potpariću istekao mandat!

Kolegi Jagošu Stojanoviću su čestitali na ovom izboru, a kolegi Danilu Potpariću se zahvalili na svom dosadašnjem radu na ovoj poziciji

Beogradski Univerzitet
Beogradski Univerzitet, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

* Sinoć je održana sedma redovna sednica Studentskog parlamenta Univerziteta u Beogradu

* Za kandidata Jagoša Stojanovića, studenta Mašinskog fakulteta, glasalo je 25 delegata, dok je za kolegu Danila Potparića, studenta master studija Pravoslavno bogoslovskog fakulteta, glasalo 12 članova

* Na Univerzitetu u Beogradu je Statutom zabranjeno političko delovanje

Članovi Studentskog parlamenta su pre početka sednice doneli odluku da sednica bude zatvorena za javnost i da na njoj prisustvuju samo članovi Studentskog parlamenta zbog svih dešavanja u rektoratu Univerziteta u Beogradu, na osnovu člana 95. Poslovnika o radu i organizaciji Studentskog parlamenta.

Studentu prorektoru je na osnovu člana 36. stava 11. Statuta Univerziteta u Beogradu istekao mandat 1. oktobra ove godine, nakon čega je raspisan konkurs za izbor novog.

Nakon otvaranja tačke dnevnog reda ,,Izbor i imenovanje studenta prorektora Univerziteta u Beogradu” sednici su se priključili prorektor za nastavu prof. dr Petar Bulat i v.d. generalnog sekretara Univerziteta u Beogradu Vladimir Mikić. Profesor Bulat, kao predsednik izborne komisije, predstavio je izveštaj za oba kandidata za mesto studenta prorektora koji su ispunili uslove kandidovanja na ovu poziciju. Kada je kandidat Danilo Potparić pozvan da udje na sednicu i predstavi se, u više navrata, nije se odazivao. Tada je usledilo predstavljanje drugog kandidata, nakon čega je pristupljeno javnom glasanju o izboru kandidata za mesto studenta prorektora uz prisustvo profesora Bulata i gospodina Mikića. Za kandidata Jagoša Stojanovića, studenta Mašinskog fakulteta, glasalo je 25 delegata, dok je za kolegu Danila Potparića, studenta master studija Pravoslavno bogoslovskog fakulteta, glasalo 12 članova.

NOVI PRITISCI NA ETIČKU KOMISIJU FON-A Trifunović na Tviteru blati novog člana komisije i stvara atmosferu linča ako ne glasa protiv doktorata Siniše Malog (FOTO)

Nakon ove tačke dnevnog reda sednicu su napustili profesor Bulat i gospodin Mikić, kako je sednica bila zatvorena za javnost.

Povodom navoda o smenjivanju Danila Potparića iz Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, želimo da istaknemo da je kolega na tu poziciju izabran u oktobru 2018. godine. Od tada kolega nije smenjivan sa te pozicije, niti je na sinoćnoj sednici bilo pokretanja pitanja o ovom odboru i njegovom smenjivanju. Kolega je i dalje član ovog odbora, tako da su spekulacije o njegovoj smeni neistinite i bilo kakvo dovodjenje funkcije studenta prorektora sa ovim.

Kolegi Jagošu Stojanoviću čestitamo na ovom izboru, a kolegi Danilu Potpariću se zahvaljujemo na svom dosadašnjem radu na ovoj poziciji.

Važno je podsetiti javnost da je na Univerzitetu u Beogradu Statutom zabranjeno političko delovanje te je etiketiranje predstavnika studenata kao članova neke od političkih opcija neistinito, nedopustivo i ne doprinosi konstruktivnom dijalogu niti ugledu studenata, njihovih izabranih predstavnika ni Univerziteta kao institucije, te ovakve navode oštro osuđujemo.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi