VUČIĆ IZ NOVOG SADA POSLAO JASNU PORUKU EVROPI Prisetio se reči velikog srpskog pesnika i otkrio šta se dešavalo iza zatvorenih vrata sa Merkelovom i Makronom

U Novom Sadu je večeras otvorena međunarodna konferencija "Pričamo o Evropi - gradimo mostove", u organizaciji nemačke fondacije Konrad Adenauer (KAS), uz učešće predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će govoriti na temu "Srbija u Evropi"

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se prisutnima nakon optvaranja konferencije.

- Kada sam dobio poziv za ovu konferenciju setio sam se reči Stanislava Vinavera. Balkan kao i Srbija na Balkanu i danas dokazuju Evropi neke stvari. Kada pitate naše građane gde žele da žive, odgovori su u Evropi. Nikada se nije bolje živelo nego danas. Mi Evropu i danas priželjkujemo. Mi na to uvek reagujemo na dva načina, dokazujemo joj da smo dostojni, ali joj se i inatimo. Ako nam se nešto ne sviđa, pa makar to bilo pitanje Kosova i Metohije, odmah joj okrećemo leđa - rekao je predsednik Vučić.

- Srbija će svake godine brže od drugih zemalja da napreduje u Evropi. Uspeli smo da dramatično smanjimo nezaposlenost. Promenilo se to što mi sada razumemo da nismo uvek u pravu iako nam se u tom trenutku činilo da jesmo. Mi moramo da vidimo da li ćemo da istrajemo na tom evropskom putu. Ne ćutim ni Merkelovoj ni Makronu. Moramo da razumemo da nam je budućnost u Evropi i da moramo sebe da menjamo da bi mogli da joj pripadamo - dodao je Vučić.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Konferencija se prvi put održava na Zapadnom Balkanu i drugi put izvan Evropske unije, sa ciljem da se ukaže koliko je značajna evropska baština u književnosti, umetnosti i dijalogu.

Na otvaranju je gudački kvartet "Mistik čello" odsvirao numere "Svilen konac", "Hajde Jano"...

Direktor fondacije KAS u Srbiji Norbert Bekman Dirkes je poželeo dobrodošlicu svim gostima, a posebno predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, istakavši da njegovo prisustvo potvrđuje dobru saradnju i veze Srbije i Nemačke.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Naveo je da je Novi Sad za izabran za mesto održavanja konferencije jer je omladinska prestonica Evrope, mlad grad koji ima šta da pokaže i kaže, a 2021. godine biće i evropska prestonica kulture.

POZNATIJA OD MADONE! Rada Trajković je glavna zvezda šiptarskih medija, a za to postoji vala i dobar razlog!

Naveo je da je naslov konferencije "Gradimo mostove - pričamo o Evropi" namerno izabran, jer nema ničeg boljeg nego diskutovati o gradnji mostove, i to baš u Novom Sadu.

Pored predsednika Vučića, na otvaranju konferencije, o evropskim perspektivama govoriće predsednik Fondacije Konrad Adenauer i nekadašnji predsednik nemačkog Bundestaga prof. dr Norbert Lamert.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Gostima se obratio i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, kao i ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib.

OPSADNO STANJE NA KLINIČKOM CENTRU Bivši ministar policije HITNO OPERISAN!

Ideja konferencije je da se na jednom mestu okupe intelektualce iz oblasti politike, novinarstva, književnosti kako bi se prikazalo koliko je značajna evropska baština književnosti, umetnosti i dijaloga.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Tokom naredna tri dana u Novom Sadu će se diskutovati na brojne teme, među kojima su "Ko se plaši Nemačke? Istorija jednog evropskog problema", "Koliko sećanje je potrebno budućnosti?"

BIKOVIĆ U VELIKOM POLITIČKOM INTERVJUU Iskreno rekao šta misli o predsedniku Vučiću, a onda snažno ZAVAPIO! Njegova poruka Vladi odjekuje Srbijom!

"Regioni i nacije - osnovni preduslovi evropske zajednice", "Između Magreba i moderne: gde se nalazi Beograd"...

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Konferencija traje do 6. juna u Skupštini AP Vojvodine.

 

 

 

Povezane vesti

 • Korisnik: mihajlo
  04/06/2019 - 00:01
  Put Srbije veoma jasan.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi