KURTI HOĆE DA MENJA GRANICE! Ide pravo u Crnu Goru na razgovor! Milu se ovo neće dopasti?!

Smatra da su oštećeni!

Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje
Aljbin Kurti, samoopredeljenje, Vetvendosje, Foto: Printscreen Youtube

Kandidat za premijera privremenih institucija Kosova Aljbin Kurti poručio je da su odnosi Kosova sa Crnom Gorom veoma dobri, i da Priština ceni stav Crne Gore kada je reč o nezavisnosti Kosova, kao i podršku CG za integraciju Kosova u međunarodne institucije. Ipak, to ne znači da se neće zalagati za novu demarkaciju granice sa Crnom Gorom.

PREDSEDNIK SRBIJE BIO ŽIVOTNO UGROŽEN! Ministar otkrio detalje drame na VMA - Lekari mu spasili život!

Pročitajte još

Umesto demarkacije granice sa Crnom Gorom, postavili smo novu granicu, sa kojom je Kosovo izgubilo 8.200 hektara zemlje. Grešku je napravila naša komisija, koja, umesto da se oslonila na geografske mape i granice obe federalne jedinice iz Ustava Jugoslavije 1974. godine, ona je u obzir uzela samo katastarske knjige, pri čemu je teret dokazivanja pao isključivo na našu stranu. Time je Kosovu učinjena velika šteta“, kazao je Aljbin Kurti u intervjuu za „Pobjedu“.

Lider Pokreta samoopredeljenje je poručio da veruje u razumevanje Crne Gore po pitanju demarkacije granice sa Kosovom.

Milo Đukanović
Milo Đukanović, Foto: AP/Risto Božović

„Čim preuzmem dužnost novog premijera, želim da se sastanem sa predsednikom Vlade Crne Gore i sa vlastima u Podgorici, i da vidim šta se može uraditi. Razmotrićemo mogućnosti i potruditi se da u ovom dogovoru ne bude gubitnika. Verujem da ću naići na razumevanje druge strane. Uostalom, imamo sporazum između predsednika Tačija i Filipa Vujanovića od 16. februara 2018. godine o korekciji demarkacije, koji nam u tome može pomoći“, saopštio je Kurti.

Bonus video: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi