DODIKOV NUKLEARNI TASTER! "Ili će prihvatiti, ili neće ni biti Bosne i Hercegovine"

Predsedavajući, srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se u BiH mora prihvatiti RS, sa svim ustavnim pravima, ili upozorio je, neće biti BiH.

Milorad Dodik
Milorad Dodik, Foto: Alo!/Petar Marković

"Niko se neće igrati srpskim nacionalnim i interesima Republike Srpske, koja će na nivou institucija BiH biti predstavljena kako treba ili neće nikako", poručio je Dodik na konferenciji za novinare u sedištu RS u Istočnom Sarajevu, prenosi RTRS.

On je dodao da oni koji se navodno najviše brinu za BiH, u prvom redu lider SDA Bakir Izetbegović, u stvari, kako je naveo, rizikuju njeno postojanje vodeći politiku koja je dovela do skoro potpune blokade institucija.

Dodik je ocenio da BiH danas nije ništa bliže formiranju vlasti nego u novembru prošle godine, podsetivši da su formirani samo "karikatura koja se zove Predstavnički dom" i Dom naroda, koji, kako je istakao, ne funkcionišu u punom kapacitetu.

Ukazao je i da BiH nema usvojen budžet i da funkcioniše privremeno finansiranje, ističući da je nove odluke o tome potrebno doneti sledeće sedmice, ali da je pitanje da li će one moći da budu donete.

Dodik je upozorio da bi zbog toga moglo da dođe do obustave isplate plata u institucijama BiH ljudima koji su tamo zaposleni, od kojih su mnogi u kreditima...

"Mi nismo krivi za to, mi smo spremni na formiranje vlasti", poručio je Dodik.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi