KAD TI JEZIK BUDE BRŽI OD PAMETI Kako je hrvatska predsednica švajcarskim medijima ODALA državnu tajnu! Zbog ovih svetskih medija KOLINDA hoće da propadne u crnu zemlju

Na udaru svetskih medija

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

* Hrvatska predsednica Kolinda priznala da policija premlaćuje migrante

* Odala tajnu, jer vlast u Zagrebu negira da vrši nasilje nad migrantima

* Našla se na udaru svetskih medija zbog kršenja ljudskih prava

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović ponovo je meta medija zbog svojih neopreznih i ishitrenih izjava, ovaj put o migrantima kada je navela da" hrvatska policija vrši pushback migranata i pritom koristi nasilje", što je posle hrvatskih privuklo pažnju i svetskih medija.

Podsetimo, Kolinda je tijekom svojeg boravka u Švajcarskoj za tamošnju javnu televiziju SRF priznala: “Naravno da je potrebno malo nasilja kada sprovodite pushback.”

 

Problem je u tome što je sprovođenje "pushbacka" protivno međunarodnim konvencijama koje je i Hrvatska potpisala, a korištenje nasilja u tom kontekstu je ilegalno i po međunarodnom i po hrvatskom pravu. Ukratko, predsednica RH je priznala da Hrvatska namerno krši zakone i da je politika Hrvatske prema migrantima takva da se policiji naredilo da se protivzakonito ponaša.

Sada o tome piše i Gardian u članku pod naslovom “Hrvatska policija koristi nasilje da bi proterala migrante, kaže predsjednica” u kojemu se ističe da je poznata međunarodna organizacija Human Rights Watch zatražila od Hrvatske da prekine tu praksu.

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

 

 

“Protekle tri godine bilo je mnogo dokaza o tome kako hrvatska policija primenjuje silu prema onima koji su prešli granicu pa ih onda proteruje u BiH”, piše Guardian i dodaje kako je Kolindino priznanje “prva službena potvrda nakon meseci službenog poricanja”.

O Kolindinim izjavama piše i Deutsche Welle (DW) koji ističe da je “Hrvatska na državnom nivou poricala da ilegalno deportuje izbeglice u susjednu Bosnu i Hercegovinu”, ali da je “hrvatska predsednica priznala da granična policija silom proteruje migrante preko granice”.

DW ističe da je Hrvatska članica EU-a od 2013. i da želi ući u Šengensku zonu i da je “postalo jasno što su sve tamošnje vlasti spremne učiniti da bi to postigle”. DW dodaje i da većina hrvatskih medija ignoriše sve izveštaje nevladinihorganizacija i migranata o nasilju koje nad migrantima sprovodi hrvatska policija.

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Tanjug/ Dimitrije Goll

 

Vest o Kolindinoj izjavi u kojoj je priznala da hrvatska policija krši zakone i silom protjeruje migrante prenijeli su i brojni drugi svjetski portali, poput MSN-a, US Breaking Newsa itd.

Znakovito je da je Kolinda te izjave za SRF dala prije sedam dana i da od tada nije bilo nikakvog demantija iz Ureda predsjednice.

Ni MUP se nije oglasio u vezi Kolindinih izjava niti je ustvrdio, kao prethodnih mjeseci, da nije točno da policija silom protjeruju migrante u BiH, što je nezakonito. Kolinda je svojim priznanjem zapravo posve razotkrila hrvatsku politiku te sada više nitko iz vlasti ne demantira da Hrvatska svojim ponašanjem prema migrantima krši njihova ljudska prava, međunarodne konvencije i hrvatske zakone.

KOLINDA OBUKLA KRATKU SUKNJU! Sredila se ko holivudska zvezda, pa ušla u američku ambasadu i počela DA PEVA! (FOTO, VIDEO)

OVAKO HRVATI SLAVE DAN DRŽAVNOSTI Kolinda ne može bez Tompsona i pomena "velikosrpske agresije"! Gala prijem uz ikone USTAŠTVA!

VUČIĆ PISAO KOLINDI! Njegovo pismo puno je TOPLIH REČI, a za to postoji i specijalan povod!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi