U HRVATSKOJ BUKNUO RAT KATOLIČKA CRKVA OPLELA PO KOLINDI: "Gospođo vi ste duhovno plitka žena, koja je zastranila u veri!" Lavina krenula posle izjave šta predsednica radi u slobodno vreme!

Haos posle intervjua

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

* Hrvatska predsednica izjavila da se bavi jogom

* Katolička crkva počela da je kritikuje

* Pater Ika optužio Kolindu Grabar-Kitarović da je zastranila u veri

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović posle intervjua za ženski časopis u kome je progovorila o zdravom načinu života putem ishrane, kao i kako prakitkuje jogu i meditaciju što je prema njenim rečima: " čini spremnom za javne nastupe, baš kao i što joj molitva i zvuk kiše na CD daju mir pred spavanje", došla je pod udar delova Katoličke crkve u Hrvatskoj i dela sveštenstva.

U žestokoj kritici života hrvatske predsednice najviše je otišao pater Ivanu Ika Mandurić koji je po Kolindi opleo na društvenim mrežama.

"Užasno me žalosti što predsednica, priča o svojoj privatnoj verskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vere. I tako duva u jedra trendu promovisanja joge u škole, sport i svakidašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj deci, što je za nas veliki problem.

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

 

Ovaj skandal s promovisanjm joge, naravno, sasvim obezvređuje ono nedavno pevanje u eter pjesme 'Hrist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem sopstvene vere pa je utoliko bilo obmanjujuće. Ovde se svakako mora postaviti pitanje - nije li to zastranjenje u veri otišlo i dalje i do koje mere?

 

I kako to sad ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lepo prepozna ovu duhovnu plitkoću i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga ko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi?

Ko ne razume narod, i ko nema iste ideale, ne može ga ni voditi - napisao je pater Ivan Ike Mandurić na Fejsbuku.

Kolinda Grabar Kitarović, operacija Bljesak
Kolinda Grabar Kitarović, operacija Bljesak, Foto: Printscreen Facebook/HRT

 


S njim se, slaže i katolički portal Bitno.hr koji je, posle izjave Kolinde o jogi podsetio zašto Katolička crkva ne prihvaća praktikovanje joge.

- Iako predsednica nije precizirala o kakvoj vrsti meditacije je reč, njeno promovisanje joge je problematično imajući u vidu kako je predsednica u puno prilika isticala svoju katoličku veru kao njen politički i životni orijentir, navode na portalu, a zatim donose izjavu fra Josipa Blaževića, za kojega navode da je verovatno najveći stručnjak u Crkvi u Hrvata za istočnjačke religije i filozofiju.

- Taj mit nam vrlo agresivno, pogotovo ovde na zapadu, nameću različiti mediji. Joga se ne bavi čovekovim zdravljem, a ovo što se s jogom radi na zapadu, to je njezino prostituiranje i masakriranje - objasnio je  fra Blažević.

"BIJU, BRATE..." Kolinda se spetljala pred pitanjem novinara, htela da hvali svoju policiju, pa otkrila DRŽAVNU TAJNU!

"GLUPA K'O KU*AC" Hoće li se svući, pa gola i vruća napaljenim bajkerima pokazati si*e? Vedrana Rudan patosirala Kolindu!

KOLINDA OBUKLA KRATKU SUKNJU! Sredila se ko holivudska zvezda, pa ušla u američku ambasadu i počela DA PEVA! (FOTO, VIDEO)

BONUS VIDEO: Beograđani otkrili šta rade na plus 40: Muke tek predstoje!

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Syam
  28/07/2019 - 12:43
  NE razumem, svi pravoslavci I katolici osuju paljbu na jogu I sve one koji je prakticiraju. Nazivsju je cak I satanskim delom! Boze kakva zavist I ne znanje!Y
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi