KOLINDA POSLE SKANDALA SA ISLAMISTIMA POSLALA NOVU PORUKU SARAJEVU Oluja je spasla BiH zato ne zaboravite ko vam je pružio ruku u najtežim danima

Obraćanje komšijama

Kolinda Grabar Kitarović
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP/Darko Bandić

* Kolinda Grabar Kitarović na svečanoj akademiji povodom 24. godine od Oluje

* Ponovo se obratila BIH

* Poslala novu poruku

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je danas da je akcija hrvatske vojske i policije "Oluja" 1995. godine, "spasila BiH", dodajući da bi volela da hrvatski susedi "nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima".

Grabar Kitarovićeva je govorila na Svečanoj akademiji koja je održana u Ministarstvu odbrane povodom "Dana pobede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. godišnjice vojno-policijske operacije 'Oluja'".

Tokom svečane akademije je unapređeno 266 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a više od 100 ih je dobilo nagradu i pohvalu, preneo je portal Indeks.

Knin proslava Oluje
Knin proslava Oluje, Foto: Tanjug/Tanja Valič

 

"Pogled na sve vas ispunjava me posebnim ponosom. Videti mlade ljude koji su spremni da nastave put hrvatskih branitelja u službi domovini jamči nam da i u ovim burnim vremenima punim novih izazova na braniku Hrvatske stoje zaštitnici njene slobode, bezbednosti i budućnosti", rekla je predsednika Hrvatske unapređenim i nagrađenim vojnicima.

Ona je istakla da je akcija "Oluja" bila prekretnica koja je označila dolazak mira ratom izmučenoj Hrvatskoj i da su posle nje usledile operacije u BiH, gde su, kako je rekla, "hrvatske snage uz velike žrtve slomile srpsku agresiju i spriečile nove Srebrenice".

 

"Upravo je 'Oluja' spasila BiH i volela bih da naši susedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima", poručila je predsednica Hrvatske.

Ministar obrane Damir Krstičević poručio je da je godišnjica "Oluje" dan kada se slavi "najveću pobeda Hrvatske vojske i policije u Domovinskom ratu, ali i dan kada se sećamo hrvatskih branitelja koji su za današnji mir i slobodu u temelje države ugradili svoje živote".

U akciji "Oluja" na tadašnju samoproklamovanu Republiku Srpsku Krajinu iz Hrvatske je prtoerano više od 200.000 Srba.

KOLINDA GRABI BEZ MILOSTI U Hrvatskoj ima mesta za ustaški pozdrav – Za dom spremni – ali nema za ćirilicu! Opet udaraju na Srbiju!

KAD TI JEZIK BUDE BRŽI OD PAMETI Kako je hrvatska predsednica švajcarskim medijima ODALA državnu tajnu! Zbog ovih svetskih medija KOLINDA hoće da propadne u crnu zemlju

KOLINDA PLAKALA KAO KIŠA! Pustili joj ratni film o Ustašama i "Oluji", nije mogla da ZADRŽI SUZE!

 

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi