OVAKVO PISMO NIKO NIJE OČEKIVAO Posle parlamenta BiH, metak u koverti stigao na adresu Islamske zajednice u Srbiji!

Novopazarska policija radi na identifikaciji pošiljaoca koverte Islamskoj zajednici u Srbiji, u kojoj se nalazio školski metak umotan u pamučnu tkaninu.

Talačka kriza Novi Pazar
Talačka kriza Novi Pazar, Foto: Tanjug/Edib Tahirović

 

O slučaju je obavešten i tužilac, objavio je u četvrtak novopazarski Radio Sto plus.

Koverta s metkom stigla je u ponedeljak, 4. novembra, s poštanskim pečatom iz Beograda, a na njoj je kao ime pošiljaoca naveden Đorđe Petrović, s adresom ulice Svetog cara Lazara iz Orašca.

 

U Mešihatu IZ navode da su zabrinuti, jer smatraju da je ova koverta s metkom direktna pretnja i jasna poruka pripadnicima islama da "nisu poželjni u ovoj državi".

Oni su od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova tražili da svojim autoritetom pruže potrebnu zaštitu IZ i svim pripadnicima islama, ali i uverenje da je Srbija "i njihova domovina u kojoj mogu živeti i osećati se slobodno, u duhu svoje vere i kulture, bez straha za život i bezbednost".

Iz Mešihata apeluju na građane da održe prisebnost i da ne odgovaraju na provokacije.

 NATO NA SAMRTI, EVROPA NA IVICI PROVALIJE?! Vučić uživo iz Ženeve obelodanio šta se dešava iza kulisa u visokim diplomatskim krugovima: Merkelova je ostala zatečena!

Početkom ove godine na adresu Mešihata stiglo je preteće pismo od izvesnog Stefana Lazarevića iz Beograda, u kojem je vređao islam i muslimane, a ovaj slučaj prema saznanju radija Sto plus još nije rešen.

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi