IZDAJA U SRCU PRAVOSLAVLJA! Braća su okrenula leđa, sklopili su pakt sa samim Đavolom!

Srpska pavoslavma crkva ocenila je da je atinski arhiepiskop Jeronim juče praktično priznao Pravoslavnu crkvu Ukrajine i to na liturgiji koju je služio u Solunu, a na kojoj je kao jedan od autokefalnih poglavara pominjan i mitropolit kanonski nepriznate Ukrajinske pravoslavne crkve.

Bogorodica trojeručica
Ilustracija, Foto: Srpska pravoslavna crkva

U saopstenju SPC je ponovila svoj stav po kojem je za nju ukrajinska crkva raskolnicka.

Atinski arhiepiskop je, kako se navodi u saopstenju koje prenosi RTS, juče služio zajedničku liturgiju sa patrijarhom carigradskim Vartolomejem u Solunu, a "lažni mitropolit kijevski i sve Ukrajine Epifanije Dumenko pominjan je kao jedan od poglavara autokefalnih pravoslavnih crkava", objašnjava SPC.

Ukrajinska pravoslavna crkva - Kijevska patrijaršija
Ukrajinska pravoslavna crkva - Kijevska patrijaršija, Foto: Printscreen/Youtube

SPC to vidi kao znak jos dubljeg i opasnijeg raskola u vaseljenskom Pravoslavlju, koji je, kako tvrdi, izazvala Carigradska Patrijaršija, a za njegovo eventualno produbljivanje i produžavanje odgovornost će, upozorava SPC, snositi i Jeladska Pravoslavna Crkva.

Kurti doživeo nesreću! Hitno ga voze za Tiranu! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 20.10.2019. 21:41 Nesreća se desila na autoputu Tirana-Drač! Aljbin Kurti, nesreća, Foto: Printskrin/Gazeta express Aljbin Kurti imao je saobraćajnu nesreću u Albaniji, saznaje Alo.rs. Nesreća se desila na autoputu Tirana-Drač, kod skretanja za aerodrom. KOLIKO PARA IMA NAPOLJU KAD JE POČEO DA IH VRAĆA?!

Inače, Crkva Grčke je i ranije, na vanrednom zasedanju sinoda, priznala autokefalnost Crkve Ukrajine.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi