TRESNULI PUTINU U LICE MIROVNI SPORAZUM! Japan neće da stavi svoj potpis, ništa od pomirenja - RUSI, OVO JE RAT!

Dve strane nisu uspele da prevaziđu neslaganja o određenom broju istorijskih i bezbednosnih pitanja.

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: AP/Mikhail Klimentyev

Japan je odlučio da odbije predlog za potpisivanje na samitu G20 u Osaki krajem juna okvirnog mirovnog sporazuma s Rusijom o završetku Drugog svetskog rata, piše japanski Asahi šinbun, pozivajući se na izvore iz vlade.

Tim sporazum bilo je predviđeno da Rusija i Japan formalno okončaju Drugi svetski rat, ali prema navodima lista, dve strane nisu uspele da prevaziđu neslaganja o određenom broju istorijskih i bezbednosnih pitanja.

 

Japan i Rusija će, kako se navodi, nastaviti pregovore o postizanju mirovnog sporazuma, ali se očekuje da će proces potrajati.

U AVIONU SE NALAZI 150 PUTNIKA! Let iz Moskve pošao po zlu, HOROR NAD AERODROMOM!

Tokio sporazumom želeo je da potvrdi zajedničku deklaraciju Sovjetskog Saveza i Japana iz 1956. u kojem Moskva izražava spremnost da preda južna kurilska ostrva Šikotan i Habomal kao gest dobre volje.

 

Japan zatim planira da pregovara sa Rusijom o suverenitetu nad preostala dva sporna ostrva - Iturupom i Kunaširom, prenosi Tas s.

 

Međutim, nekoliko rundi pregovora na nivou šefova diplomatija pokazalo je da je Rusija zabrinuta zbog mogućeg razmeštanja američkog raketnog sistema na tim ostrvima. 

Samit G20 održava se u Osaki 28. i 29. juna i predviđeno je da japanski premijer Šinzo Abe i ruski predsednik Vladimir Putin održe radni sastanak.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi