EVROPA POSTAJE NEOSVOJIVA TVRĐAVA! Ko je ušao, ušao je, nema više! Članice EU spremaju se da upotrebe opasno SUPERORUŽJE! (VIDEO)

Biće sve rigorozniji!

Nemačka vojska
Nemačka vojska, Foto: Youtube/Printscreen

 

U projektu istraživanja bezbednosti "ROBORDER", pogranične agencije testiraju razne bespilotne letelice s vojskom za kontrolu kopnenih i morskih granica. Rezultati bi trebali biti od koristi graničnoj agenciji "Frontek". Nemačke kompanije su takođe uključene u istraživanje.

DRAMA NA PISTI! Avion sleteo u travu, pa počeo da se dimi, putnici i piloti nasrnuli na vrata, životi im visili o koncu!

Ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane Portugalije, Mađarske i Grčke testiraju platforme za nadzor i upravljanje bez posada na granicama. U EU projektu "ROBORDER" Mađarska je zainteresovana za osiguranje kopnenih granica bespilotnim kopnenim vozilom, u Grčkoj se koriste bespilotne letelice. Portugal koristi morske i podvodne bespilotne dronove u Atlantiku.

Kopneno vozilo sa kvadrokopterom

Dronovi bi trebali da rade nezavisno i u grupama. Opremljeni su raznim senzorima, koji šalju fotografije mobilnom centru. Za prenos se ispituju različite komunikacione veze.

Duboko na teritoriji Irana uhvaćen kadar novih raketa, izgledaju MOĆNO! (VIDEO)

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 21.08.2019. 13:54 Iran je predstavio sopstveni protivvazdušni raketni sistem „Bavar 373", koji koristi rakete „Sajad 4" klase zemlja-vazduh, objavio je vojni analitičar sa Malte Babak Tagvej na Tviteru. Iran, Foto: screenshoot/Twitter U videu se sistem „Bavar 373" naziva „iranskim S-300".

Testovi "ROBORDER-a" odvijaju se u različitim situacijama. U Mađarskoj kažu da se dogodila situacija 2016. godine u srpsko-mađarskom pograničnom gradu Roszke. Pomoću termičkih kamera otkriveni su ljudi koji su želeli da prođu kroz rupu u ogradi i uđu u Mađarsku. Tek sledećeg jutra helikopteri i patrolni automobili tražili su nelegalne migrante.

NIJE TRAMP MUTAV! NAVALIO NA ZLATNU KOKU SEVERA Svi bi tamo da zgaze ČIZMOM! Danci ne daju! Rusima i Kinezima nije svejedno! Šta se to KRIJE duboko ispod leda? (VIDEO)

Bespilotno kopneno vozilo koje se koristi u "ROBORDER-u" je napravila kompanija "Robotnik" iz Španije i opremljeno je kamerom na jarbolu visokom tri metra. Dron sa četiri točka trebalo bi da bude u stanju da vozi po neasfaltiranim putevima čak i po blatu, snegu i usred pljuskova. Vozilo je prepravljeno tako da može da prevozi malu bespilotnu letelicu. Kvadrokopter dolazi od nemačke kompanije "Kopting".

Opremljena vozila kompanije iz Nemačke

U Grčkoj vlasti testiraju "zamišljeni granični prelaz na moru". Zasnovan je na scenariju sa egejskog ostrva Kos koje se nalazi samo nekoliko kilometara od turske obale. Prema veb stranici projekta, tamo bi trebalo da se koristi nosač dugog dometa kompanije "Tekever" iz Portugala, ali prema časopisu "The Intercept", proizvođač se iz nejasnih razloga povukao iz "ROBORDER-a".

OZBILJNO UPOZORENJE IZ KINE! SPREMA SE PREOKRET! Rat u Siriji daleko od toga da je završen! Asad je u velikoj opasnosti?! ONI DOLAZE! (FOTO)

Pored bespilotnih letelica, na Egeju se testiraju i radarski sistemi i kamere za termičko snimanje. Takođe se koristi letelica "Fraunhofer Society", koja takođe nosi radarski uređaj. Ako sistemi uoče nepoznati brod, vlasti pokreću podvodni bespilotni dron da izvidi situaciju. U "ROBORDER-u" se koristi uređaj portugalske kompanije "OceanScan".

Sagradili su podzemne rupe u koje su ulazili ovog meseca, a izlazili bi na drugu stranu i ubijali ljude!

Tunel smrti, Foto: printskrin Vojska je prošle nedelje, 11.08, uspela da oslobodi Han Šejhun, grad koji se smatra kapijom za celu provinciju Idlib. https://www.alo.rs/vesti/svet/trajalo-je-sat-vremena-narod-se-prestravio-iza-svega-se-krije-strasna-pojava-koja-moze-da-nas-unisti-foto-sa-lica-mesta/247767/vest U kratkom videu objavljenom u ponedeljak, novinska agencija Sputnjik snimila je sirijsku vojsku kako ulazili u ove tunele. BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!

Kontrolni centar postavljen na grčkom patrolnom brodu prima slike. Instaliran je softver koji automatski klasifikuje ljude i predmete. Mobilni situacioni centar postavljen je i u vozilu nemačkog proizvođača "Elettronica". Kompanija prodaje "Mercedes Sprinters" pod nazivom "Višefunkcionalno operativno podržavajuće vozilo" (MUROS), koji mogu biti opremljeni različitim senzorima za nadgledanje. U Nemačkoj policija koristi "MUROS" kao "vozilo za prikupljanje dokaza i dokumentaciju" sa video kamerama i mikrofonima koji se mogu uvlačiti i izvlačiti u zavisnosti od potreba.

SKANDALI GA SVUDA PRATE Privatni život britanskog premijera ponovo u centru pažnje! Evo šta se sada desilo sa njegovom 24 godine mlađom devojkom (FOTO)

Rezultati kažu da se dronovi takođe mogu koristiti u vojne svrhe

Treći pravac koji "ROBORDER" istražuje, jeste upotreba bespilotnih platformi na oštećenim brodovima. U slučaju nesreća sa podmornicama dronovi bi mogli da budu uključeni u proces istrage, mogu da prate morske struje, vetar, talase i temperaturu morske površine. Bespilotni sistemi bi takođe trebali da otkrivaju curenje nafte i mere njihovu distribuciju.

Vaspitačica ugrizla bebu iz sve snage pod izgovorom "da je htela da je nauči pameti"! Majka doživela šok kada je videla na šta joj liči dete! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 21.08.2019. 13:12 - 21.08.2019. 13:24 Ešli Estes (33) je optužena za povređivanje deteta kako bi ga "naučila pameti jer je ugrizao vršnjaka", izveštava KUTL.

Evropska komisija procenjuje ukupni projekat ROBORDER na oko 9 miliona evra, od kojih učesnici u projektu samo moraju da daju milion. Ostatak potiče iz okvirnog programa EU za istraživanje bezbednosti "Horizon 2020". Testovi bi trebalo da budu završeni do februara 2021. godine. Rezultati "ROBORDER-a" zatim će se koristiti u okviru EUROSUR-a. Sistem nadzora granice povezuje objekte svih država članica sa spoljnom granicom. Podaci prikupljeni tamo biće procenjeni u sedištu pogranične agencije Frontek u Varšavi.

PLANINSKI ORLOVI SPREMNI ZA ODBRANU KINE Zlo iz Hong Konga vrlo lako može da se proširi! Na UDARU i drugi delovi zemlje! (VIDEO)

Iako se samo civilno istraživanje može finansirati kroz program EU "Horizon 2020". Međutim, mediji poput "The Intercept" istakli su da se rezultati - kao što su slučaj sa uključenim istraživačkim odeljenjem NATO-a i grčkog Ministarstva odbrane - takođe mogu vojno koristiti.

MMF MENJA PRAVILA! Ukida se starosna granica, promena se mnogima NEĆE SVIDETI!

"BOŽE, OPROSTI IM..." Izvršena SMRTNA KAZNA nad nevinim čovekom? Njegove poslednje reči su JEZIVE! (FOTO)

IMA MRTVIH! Gori bolnica u predgrađu, ugljenisana tela na sve strane! (STRAŠAN VIDEO SA LICA MESTA)

BONUS VIDEO: Snajperista američkih Foka upucao vozača mercedesa

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi