DRAMA NA SREDOZEMLJU! Ljudi skaču sa broda u more i plivaju ka Italiji, preti UŽASNA KATASTROFA: Danima upozoravamo, očaj ima granice!

Nekoliko migranata, koji se više od dve nedelje nalaze na spasilačkom brodu, skočilo je danas u more u želji da se domognu Italije.

Brod
Brod, Foto: Tanjug/AP

"Danima smo upozoravali, očaj ima svoje granice", izjavio je osnivač španske humanitarne grupe "Open arms" Oskar Kamps, koji je objavio video snimak na kom se vidi kako četvoro migranata sa žutim pojasevima za spasavanje plivaju ka Lampeduzi.

Članovi posade broda su skočili za njima i vratili ih na brod, preneo je AP.

"Open arms" je večeras zatražio hitnu dozvolu da pristane u luku kako bi migranti, posle 17 dana, mogli napokon da se iskrcaju.

Kako navode, fizičko i psihičko stanje migranata je ugroženo.

"Ako se desi najgore, Evropa i Salvini će biti odgovorni", objavila je ta humanitarna grupa na Tvireru.

Brod
Brod, Foto: Tanjug/AP

Prethodno su saopštili da ne mogu da prihvate ponudu Španije i pristane u španskoj luci Alhesiras zbog, kako su obrazložili, vanredne situacije na brodu.

"Nezamislivo je plovimo šest dana, toliko bi nam trebalo da stignemo do Alhesirasa", istakla je portparolka broda "Open arms".

Španija je ponudila Alhesiras kao luku za iskrcavanje više od stotinu migranata iz humanitarnog spasilačkog broda koji je proveo više od dve nedelje na moru čekajući sigurnu luku koja će mu biti na raspolaganju.

Migrante, čiju većinu čine Afrikanci, pokupio je brod "Open arms" kraj obale Libije i oni čekaju da se iskrcaju na južnom italijanskom ostrvu Lampeduza.

Međutim, italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini naredio je svojim zvaničnicima da im ne dozvole da se iskrcaju, iako je juče dozvolio da 27 maloletnih lica napusti brod.

Kad su pogledale fotografiju, prebledele su od STRAHA! Iza svega se krije morbidno jeziva priča! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 18.08.2019. 11:44 Osoblje hotela pronalazilo je kasnije tanjire i pribor za jelo izvan polica iako ga niko od njih nije izvadio. Viđali bi i tragove mokrih stopala po podu.

On je dodao da je na to pristao samo na insistiranje italijanskog premijera Ðuzepea Kontija.

Španski premijer u tehničkom mandatu Pedro Sančes napisao je na svom Tviter nalogu da Španija uvek deluje u humanitarnim situacijama

On je napisao da je neophodno da se uspostavi uređeno evropsko rešenje vezano za migrante u skladu sa vrednostima naprertka i humanizma EU.

Francuska, Nemačka, Rumunija, Portugalija, Španija i Luksemburg ranije ove sedmice saopštili su da će pomoći u prihvatu migranata.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Goga
  18/08/2019 - 20:23
  Kod nas zeleno svetlo. Zemlja opustela šume... Livade....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi