POLA EVROPE NA KOKAINU London svakog dana potroši 23 kilograma belog praha, a za njim slede Barselona i Amsterdam! Čak 5 gradova u Švajcarskoj preferira samo koku!

Potražnja samo raste

Droga, kokain, amfetamin, marihuana
Droga, kokain, amfetamin, marihuana, Foto: MUP

* Samo u Londonu se svakog dana "potroši" oko 23 kilograma prvoglasnog kokaina ulične vrednosti 2,75 miliona funti

* Od 15 gradova u kojima se konzumira najviše kokaina po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj

*  Ako se posmatra ukupna prosecna "potrošnja", najviše se potroši u Londonu (23 kilograma), što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika

Kokain je sve čistiji i jeftiniji, pokazuje nova evropska studija.

Samo u Londonu se svakog dana "potroši" oko 23 kilograma prvoglasnog kokaina ulične vrednosti 2,75 miliona funti. Od 15 gradova u kojima se konzumira najviše kokaina po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj.

Policija upala u kupe i uhapsila konduktera! Kad su mu otvorili torbu odmah su mu stavili lisice na ruke

AUTOR: Alo.rs/Informer/I.L. DATUM I VREME: 18.10.2019. 09:18 - 18.10.2019. 09:24 Patrola se šokirala! Foto: Printscreen * Srbin švercer saobraćao na relaciji Turska - Austrija * Policija je ušla u vagon-kupe koji isključivo koristi osoblje voza.

 

Analiza potrošnje kokaina po glavi stanovnika pokazala je da se najviše ove droge koristi u Bristolu, slede Amsterdam, Cirih i London.

Od 15 gradova koji su se našli u vrhu potrošnje po glavi stanovnika, čak pet je u Švajcarskoj - Cirih, Sen Galen, Ženeva, Bazel i Bern. Ako se posmatra ukupna prosecna "potrošnja", najviše se potroši u Londonu (23 kilograma), što je i očekivano s obzirom na broj stanovnika.

To znači da u Londonu svakog dana cirkuliše 567.445 doza kokaina, koji vredi oko 2,75 miliona funti.

Godišnja vrednog londonskog trižišta - oko milijardu funti, što je oko osam tona, piše Skaj njuz, preneo je RTS. Po ukupnoj dnevnoj potrošnji, nakon Londona, sledi Barselona (12,74 kilograma), Amsterdam (4,62 kilograma) i Berlin (4,62 kilograma).

 

Ova kolicina podrazumeva upotrebu čistog kokaina i ne uključuje anestetike popud lidokaina i benzokaina, supstance koje se mešaju sa prvoklasnom drogom.

Dr Leon Baron, forenzičar Kings koledža u Londonu, objasnio je za Skaj njuz da su istraživači došli do podatka da je potrošnja kokaina u Londonu ujednačena tokom radne nedelje, a da tek malo skoči za vikend.

"To je suprotnost u odnosu na druge gradove gde se tokom vikenda vidi vrlo izražena rekreativna upotreba. Ovo znači da je kokain svakodnevna, uobičajena droga u Londonu", istakao je dr Leon Baron.

NAPRAVIO BUNKER U KOLIMA! Srbin uhapšen na švajcarskoj granici, policajcima je bio sumnjiv njegov točak, a onda su videli daljinski upravljač i ostali u šoku!

Prema pisanju Skaj njuza, tržište je poslednjih godina postalo sve konkurentnije, pošto je u trgovinu uključeno sve više kriminalnih grupa.

Uz porast konkurencije, po zakonu tržišta, cena opada. Poslednjih nekoliko godina cena stagnira na oko 40 funti po gramu.

Sve organizovaniji mračni veb, na kom može lako da se nabavi bilo koja droga, takođe, je doprineo porastu konzumacije kokaina. Iako je cena opala, čistoća ove droge se povećala i sada iznosi između 30 i 40 odsto.

Poređenja radi, pre 10-ak godina taj procenat se kretao između tri i pet odsto.

POJAVILA SE NOVA SMRTONOSNA DROGA! 10 puta jača od kokaina, a jeftinija! Zavladao haos među dilerima

DRAŽEN LETIĆ PONOVO U ŽIŽI! Bio mozak filmskog šverca pola tone kokaina iz Urugvaja! Sada otkriveno za koga ustvari radi

POLICIJA NA LICU MESTA! Svuda se pojavili misteriozni paketi, na njima piše "Dijamant"! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi