SADA JE POSVEĆEN KLASIČNOJ MUZICI Od pobede u "Zvezdama Granda" do Fantoma iz Opere

"Otkrivao sam sve tajne u muzici koje sam želeo da mi budu otkrivene..."

Dušan Svilar
Dušan Svilar, Foto: Instagram/printscreen

Dušan Svilar stalno putuje i nastupa po celoj Evropi, ne samo kao pevač popularne muzike već i kao jedan od najboljih mladih tenora Srbije.

Trenutno je u Londonu, pa će po povratku u Srbiji početi da se priprema za veliki koncert „Tri tenora“ u Kombank dvorani. Već dugo ga nema u dnevnim estradnim pričama, slabo ga srećemo i u „Grand produkciji“, gde je i počeo karijeru kao pobednik treće sezone takmičenja „Zvezde Granda“.

Dušan Svilar
Dušan Svilar, Foto: printscreen

Sad je više posvećen klasičnoj muzici, diplomirao je na Muzičkoj akademiji, igra ulogu Fantoma u čuvenom mjuziklu „Fantom iz Opere“. 

"Pored bavljenja pop muzikom, paralelno, uz školovanje na Fakultetu muzičke umetnosti, izučavao sam i klasičnu muziku. Privilegija je biti u službi muzike koja nema rok trajanja." - kaže Svilar i dodaje:

"Otkrivao sam sve tajne u muzici koje sam želeo da mi budu otkrivene, tražio rešenja kako bi stečeno znanje moglo biti trajno zapisano u memoriji i koje mi je uvek od koristi kad god mi je to potrebno, kako bih bio u koraku sa novim izazovima. Obaveze u vezi sa nastupima i studiranjem se usklade uz vremensku organizaciju i prioritete."

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by D U Š A N S V I L A R (@dusan_svilar_official) on

 

Na pitanje da li je bilo teško da dobiješ ulogu u mjuziklu „Fantom iz Opere“ u Pozorištu na Terazijama, s obzirom na to da je svi priželjkuju rekao je:

"Prijavio sam se na audiciju i izvršio zadatke koji su se od mene tražili. Nakon toga, dobio sam poziv u kom su stigle srećne vesti po mene. Za mene je Fantom novo iskustvo, jer je uloga koju sam morao da izgradim potpuna suprotnost mom karakteru. Bilo je zanimljivo savladavati izazove koje su mi donosile probe i zahvalan sam na šansi da učim od ljudi koji su bili uz mene tokom priprema, kao i da učim o sebi i svojim novim mogućnostima. Uloga Fantoma je ostvarenje snova svih koji žele da se bave mjuziklom."

Dušan Svilar
Dušan Svilar, Foto: screenshot

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi