PRIPREMITE VEČERAS, PECITE SUTRA Piletina u rerni na GRČKI način, jedinstveni recept od koga će vam voda poći na usta!

Marinirana preko noći, piletina će se ispeći brzo i biti vrlo mekana i ukusna.

Piletina, ručak, meso
Foto: Profimedia

Sastojci:

- 1 kg piletine po vašem ukusu

- 400 ml grčkog preliva za salate

- nekoliko grančica majčine dušice

NIKAD JEDNOSTAVNIJI RECEPT Kolač gotov dok se okrenete! Očaravajuća brzinska poslastica koju milioni obožavaju!

 

Za grčki preliv za salatu ili marinadu potrebno je:

- 125 ml soka od limuna

- 65 ml dobrog vinskog sirćeta

- 250 ml kvalitetnog maslinovog ulja

- 3 čena sitno iseckanog ili pasiranog belog luka

- 1 1/2 kašičica suvog oregana

- 1/4 kašičice suve majčine dušice

- morska so i sveže samleven biber

FANTAZIJA UKUSA GOTOVA ZA SAMO 10 MINUTA Krem torta je SAVRŠENSTVO za sva čula! Brza priprema bez kuvanja, pečenja i prljanja gomile sudova!

Biber
Foto: Shutterstock

Priprema:

Sastojke za marinadu staviti u teglicu ili flašicu i sve dobro izmućkati. Ako koristite za salatu, možete dodati u teglicu i kockice feta sira.

Ovaj preliv se koristi i za marinadu i za preliv za salatu.

Piletinu oprati i očistiti od viška masnoće, ako hoćete, možete oguliti kožicu.

TAJNA NAJBOLJIH DOMAĆICA Recept za džem od kajsija sa VANILOM! Za ovu varijantu još NISTE čuli!

Kuhinja Kuvanje Kuvarica
 Foto: Shutterstock

Osušiti piletinu kuhinjskim papirom i staviti u veliku kesu za zamrzivač, preliti prelivom za salatu (u zavisnosti od količine mesa, možda vam neće trebati cela količina preliva, to odredite sami) i staviti nekoliko grančica majčine dušice.

Zatvoriti kesu i ostaviti, najbolje preko noći, u frižider. Ujutru samo okrenuti kesu na drugu stranu i ostaviti dok se ne vratite s posla.

Uzeti pekač, u koji može da stane cela količina mesa, prekriti papirom za pečenje ili folijom, ako nećete da ga kasnije ribate i sipati svu piletinu, zajedno sa prelivom i majčinom dušicom.

Pokriti alu folijom i zatvoriti svuda okolo ili poklopite ako đuveč ima poklopac.

KAO PANAKOTA, SAMO BRŽE! Krem puding je idealno rešenje za hladne poslastice! Ništa lepše niste probali!

Zagrejati rernu na 200*C i peći tako zatvoreno oko 15 do 20 minuta, otkriti i peći otkriveno dok ne porumeni, okrenuti i peći i drugu stranu dok ne porumeni.

Preliv će vam se zgusnuti, tako da ga možete poslužiti sa pire krompirom ili sipati u zdelicu i svako neka prelije piletinu, onoliko koliko vole.

Za prilog, krompir oljuštiti, oprati i iseći na malo veće komade i staviti u vodu u koju ćete dodati pola kašičice soli, da se kuvaju i pustiti, kad provri, da se kuvaju samo 5 minuta.

Pripremiti tepsiju u kojoj ste stavili oko 75 g masti i dobro zagrejati mast u rerni.

NAPRAVITE RUČAK ZA MANJE OD POLA SATA Pileći file U SENFU i SUSAMU sa integralnim pirinčem, SAVRŠENO jelo koje ostavlja BEZ DAHA!

Ocediti krompir od vode i sipati na vrelu mast... začinite krompir sa začinima po vašem ukusu, sve dobro promešati i staviti u rernu, da se peče zajedno sa piletinom.

Poslužiti sa zelenom salatom, paradajz salatom ili salatom od kupusa.

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Poznati poslastičar otkriva tajnu recepta za najbolju krempitu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi