TRADICIONALNO SRPSKO JELO Slasna RTANJSKA GIBANICA sa domaćim kiselim mlekom, stari recept iskusnih domaćica!

Ukusno, hrskavo i domaće! Gibanica sa domaćim kiselim mlekom je idealan predlog za večeru.

Pita, pita sa sirom, pecivo
Foto: Shutterstock

Sastojci:

- 800 g kora za gibanicu

- 6 jaja

- 600 g starog ovčjeg sira

- 3 dl kisele vode

- 2 dl ulja

- kašika svinjske masti

 

Priprema

Napravite fil od jaja, sira, ulja, kisele vode i masti i dobro sjedinite. Pleh podmažite uljem, pa na dno stavite red kora. Potom kore potapajte u fil, pa ređajte u pleh. Na kraju pokrijte jednom korom i folijom i pecite oko sat na 220 stepeni.

PRIPREMITE VEČERAS, PECITE SUTRA Piletina u rerni na GRČKI način, jedinstveni recept od koga će vam voda poći na usta!

Tofu sir ima 7 g proteina na svakih 100 g
Foto: shutterstock

Kiselo mleko: Skuvajte ovčje ili kravlje mleko i ostavite da se ohladi. Kada je mlako, dodajte malo kisele pavlake i isto toliko kiselog mleka ukiseljenog prethodnog dana. Dobro umutite žicom, a zatim sipajte u zemljane posude i prekrijte folijom. Posle 3-4 sata stavite u frižider. Ovo kiselo mleko služi se tek sutradan!

RECEPTI ZA TRADICIONALNA JELA "NA KAŠIKU" Ova kuvana jela će SIGURNO obezbediti ZDRAVLJE celoj porodici!

Kiselo mleko
Foto: Profimedia

 

BONUS VIDEO:

Najbolji recept za domaću krempitu!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi