DEČAK SE ŽALIO NA ZUJANJE U UŠIMA! Lekari su doživeli šok kada su videli da je unutra ZLO koje sada vreba i u SRBIJI!

Obratite pažnju.

Uho, uvo, uši
Foto: Shutterstock, ilustracija

Devetogodišnji dečak iz Konektikata u Americi požalio se najpre svojim roditeljima, potom i lekarima na neobično zujanje u desnom uhu - čudan osećaj trajao je nekoliko dana pre nego što se uopšte odlučio obratiti nekome za pomoć.

A gotovo da mu ni tada to nije bilo na pameti. Dečak je, osim blagog zujanja, sasvim jasno čuo, ništa ga nije bolelo. Zbog toga je lekare još više šokiralo ono što su pronašli, donosi priču CNN.

 

Najpre su ga pitali da li se bavio nekim neuobičajenim aktivnostima, ičim što bi moglo pomoći da se rasvetli novonastala situacija. Glasno slušanje muzike moglo je da ošteti dečakov sluh, pa čak i preglasno pojačana televizija... No "problem" je bio u tome što je sluh ovog osnovnoškolca bio savršen, a pri tome se nije bavio ničim nesvakidašnjim. Škola, igranje u školskom dvorištu, vožnja bicikla... Pogledajte OVDE moćan recept za mnoge bolesti.

Zbog toga je i doktor Erik Valdman, autor studije o ovome neobičnom slučaju objavljenom u New England Journal of Medicine, ostao blago šokiran kada je ugledao šta se nastanilo u dečakovoj bubnoj opni. Okružen upaljenim tkivom, tu je živeo - krpelj.

Budući da je insekt nekako uspeo da se nastani u ovom osetljivom delu odgovornom za sluh, usledila je dugotrajna i komplikovana operacija kojom su lekari konačno uspeli da otklone izvor zujanja u uhu. Reč je bila o smeđem psećem krpelju, jednom od najraširenijih na svetu. Pogledajte OVDE kako laneno seme utiče na naš organizam.

Ovaj neobični slučaj prokomentarisala je i doktorka Lorenca Beati koja je učestovala u objavi članka o slučaju. Tvrdi kako je ovakvo ponašanje odraslog krpelja izuzetno retko, ali ne i nemoguće. Budući da su odrasli krpelji dovoljno veliki, prema tome i vidljivi, većina bi osetila puzanje po koži.

No to ne mora biti tako. Često osoba koja nosi krpelja to ni ne zna.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi