7 NAJBOLJIH SAVETA U VEZI SA DEPILACIJOM Rešite se dlaka brzo, efikasno i bezbolno! Isprobajte ove metode!

Depiliranje u salonu može da bude jako skupo, a kod kuće depiliranje sopstvenih dlaka zvuči pomalo strašno. Ali da li je?

noge depilacija
Foto: Shutterstock

Sada, kada polako kreću topliji dani i počinju da se nose suknje, kratke pantalone, pa čak i kupaći kostimi, sigurno razmišljate o depilaciji umesto klasičnog brijanja. Između ostalog, depiliranjem ne samo da dlaka postaje tanja vremenom, već moze doći i do potpunog nestanka. Međutim, depiliranje u salonu može da bude jako skupo, a kod kuće depiliranje sopstvenih dlaka zvuči pomalo strašno. Ali da li je?

Nemojte čekati da izraste „šuma“

Verovatno ste uplašeni, jer mislite da morate da sačekate da dlake izrastu kako biste mogli da koristite vosak, ali to više nije slučaj. Nove trake za depilaciju nogu sa najnovijim formulama mogu da izvuku i dlake dugačke svega par milimetara.

Dobro pripremite svoju kožu

Da biste dobili najbolje rezultate, veoma je važan piling pre depiliranja, ali to uradite 24 do 48 sati ranije, inače rizikujete povećanu iritaciju. Koristite sunđer za kupanje da biste se oslobodili sloja mrtve kože. To će pomoći vosku da bolje prijanja uz kožu.

Zabrinuti se za bol ili dobijanje nezeljene reakcije? Ako ste osetljivi ili alergični, uzmite antihistamin ili ibuprofen oko 30 minuta pre depilacije nogu. Nemojte stavljati led na područje depilacije da bi vas manje bolelo. Iako to zvuči kao odlična ideja, led na koži će skupiti foliklu dlake, tako da je još teže izvaditi dlaku, jer ste zatvorili pore. Nemojte koristiti kremu, jer su nervni završeci ispod kože, tako da kada izvlačite dlake, i dalje ćete osećati tu neugodnost i to nema nikakve veze sa površinom kože.

Kada budete spremni, operite noge blagim sapunom i vodom i pustite da se osuši temeljno. Ne ostavljajte losion ili ulje na koži, jer će to uticati na sposobnost voska da se zalepi za dlake. Nemojte koristiti sredstva za dezinfekciju, jer će to zatvoriti pore.

Depilirati noge u odgovarajuće vreme?

Budite sigurni da ne žurite nigde. Depilacija nogu je proces, to nije nešto za šta možete reći “Dobro, dobro, imam 10 minuta, idem da se izdepiliram”. Morate da odredite pravu količinu vremena, recimo sat vremena, kako biste ispravno izdepilirali noge.

Nemojte se depilirati kada ste pod stresom, bilo da je to jer žurite, imate intervju za posao, ispit – ili čak za vreme “onih dana”. Kada ste pod stresom, anksiozni, napeti ili u menstrualnom ciklusu, neprijatnost se neizmerno uvećava, jer su nervni završeci osetljiviji.

Uvek vodite računa da je okruženje u kome je vosak, toplo. Želite da se folikuli opuste, jer što su folikuli opušteniji, lakše će dlaka da izađe.

Depilacija, nega, koža, dlake
Foto: Shutterstock, ilustracija

Izaberite kvalitetan vosak

Možete koristiti šećerne voskove koji su rastvorljivi u vodi, tako da će se isprati i ne morate brinuti o tepihu ili pločicama, ili gde god da depilirate noge. Možete lako ukloniti vosak toplom tkaninom.

Obavezno pratite uputstva sa pakovanja i nemojte da pregrejete vosak, jer to može dovesti do ljuštenja i pucanja kože. Dobro je koristiti vosak na temperaturi na kojoj vas nanosenje ne boli ili peče. S obzirom da se ovi voskovi jednostavno ispiraju, trake se mogu ponovo koristiti.

Depilirajte se na odgovarajući način

U redu, spremni ste da uradite ovo? Prvo pročitajte uputstva koja dolaze sa kompletom koji koristite. Oni će objasniti sve, od načina kako pravilno zagrejati vosak do toga kako se izvlače trake sa vaše kože. Depilirajte noge samo jednom trakom istovremeno. Nanesite vosak u pravcu rasta dlake, a zatim postavite traku na vrh. Čvrsto pritisnite. Sada držite rukom kožu zategnutu sa jedne strane, a sa drugom povucite traku u suprotnom smeru rasta dlake. Uverite se da ćete povući blizu kože i ne od nje. Ne stvarajte sebi nepotreban pritisak pre nego što povučete traku, jer to neće pomoći, samo stvarate više bola na taj način. Duboko udahnite i povucite.

Nakon što uklonite traku, pritisnite nekoliko trenutaka kako biste olakšali neugodnost.

Negujte kožu posle depilacije

Veoma je važno staviti nešto umirujuće na kožu nakon depiliranja nogu. Preporučuje se azulensko ulje. To je ulje koje ima mogućnost da odmah smiri crvenilo i takođe ćete moći da uklonite vosak koji je možda ostao na koži.

Nemate azulentsko ulje kod kuće? Nema problema. Isprobajte umirujući aloe vera gel. On neće rastvoriti ostatak voska, ali će se on prirodno skinuti (ne skidajte ga, nema potrebe dalje iritirati kožu).

Ako je vaša koža zaista crvena i iziritirana ili čak imate krvave tačkice, onda to nije normalno. To je rezultat nepravilnog depiliranja nogu. Koža nije bila podložna naprezanju. Pustite da se koža smiri i da ozdravi.

Uvek izbegavajte sunčanje i toplu, vlažnu sredinu kao što su đakuzi i bazeni odmah nakon depiliranja, kako biste smanjili mogućnost inficiranja.

Održavajte svoje rezultate

Svi smo čuli ili iskusili iz prve ruke za urasle dlake koje dolaze sa depilacijom. Da biste ih izbegli, redovno čistite i hidrirajte kako biste sprečili nastanak mrtve kože.

Kada započnete depilaciju, držite se doslednog rasporeda. Tipično, dlaka izraste u roku od četiri do šest nedelja. Ako vam sporije raste dlaka, ipak nemojte čekati više od šest nedelja do sledeće depilacije.

Šta radite ako vam je nešto iskrslo u poslednjem trenutku i u iskušenju ste da koristite drugi metod uklanjanja dlaka? Nemojte. Ključ za odlične rezultate depilacije je nastaviti sa njom. Nemojte depilirati, a zatim se brijati sledeće nedelje, zatim depilirati ponovo, a posle toga koristiti depilacijsku kremu. Morate ostati konzistentni ako stvarno želite da iskoristite prednosti depilacije.

Gole ženske noge potkolenice depilirane Depilacija
Foto: Shutterstock

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi